Îi lasă pe bugetari fără tichet de vacanță
Îi lasă pe bugetari fără tichet de vacanță
Ultima Ora Social

Lovitură de la Guvern pentru bugetari. ADIO vouchere de vacanță

Bugetarii nu vor mai primi vouchere de vacanţă.

În urma eşecului înregistrat, acestea vor fi eliminate începând din decembrie şi vor fi înlocuite cu o indemnizaţie de concediu, de valoarea salariului minim brut.

Nu este clar cum se vor acorda aceşti bani, însă o variantă de lucru ar fi ca aceştia să fie oferiţi în numerar, ca o primă de concediu

Între timp, tot mai multe pensiuni din ţară refuză tichetele de vacanţă. În vârf de sezon, hotelierii preferă banii jos.

„Hotelurile nu doresc să primească vouchere pentru că trebuie să trimită la decontare, pot să-şi primească banii după 2-3 săptămâni şi, de asemenea, este un comision de 1% care se plăteşte emitenţilor de vouchere”, spune Alin Burcea, prim-vicepreşedinte ANAT, potrivit observator.tv.

De la 1 decembrie, însă, voucherele de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei, vor fi eliminate

Prevederea se regăseşte în legea salarizării. Tichetele vor fi înlocuite cu o indemnizaţie de vacanţă, la nivelul unui salariu de bază minim brut care, acum, este de 1.900 de lei.

Modul în care se vor acorda indemnizaţiile urmează să fie stabilite printr-o Hotărâre de Guvern.

Potrivit agenţiilor de turism, tichetele de vacanţă au dus la creşterea vânzărilor pentru pachetele turistice cu destinaţii interne.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.