Cei care locuiesc în Rezervația „Delta Dunării”, reducere de 50% la salubrizare
Locurile de cazare din Delta Dunării sunt ocupate 100% în mini-vacanța de Sfânta Maria
Ultima Ora Social

Locurile de cazare din Delta Dunării sunt ocupate 100% în mini-vacanța de Sfânta Maria

Locurile de cazare din Delta Dunării sunt ocupate aproape 100% în aceste zile, în mini-vacanţa de Sfânta Maria.

„Pentru mini-vacanţa de Sfânta Maria, ca şi pentru întreaga lună august, avem preconizat un grad de ocupare de aproape 100%. Suntem în plin sezon, lumea vine în concediu şi cu siguranţă toate pensiunile autorizate vor fi pline”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al Asociaţiei de Management a Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Nicoleta Alexe.

Ea a amintit că în primul semestru al acestui an Delta Dunării a fost în preferinţele turiştilor.

„Ne păstrăm pe acelaşi trend ca cel din anul trecut, destinaţia turistică fiind vizitată de 55.620 de persoane. Majoritatea sunt turişti români”, a precizat Nicoleta Alexe.Anul trecut, Delta Dunării a înregistrat una dintre cele mai importante creşteri a fenomenului turistic, conducerea asociaţiei explicând situaţia atât prin voucherele de vacanţă, cât şi prin acţiunile de promovare a judeţului.

Delta Dunării are o suprafaţă de 4.455 de kilometri pătraţi, din care 84% se află pe teritoriul României, iar restul pe cel al Ucrainei. Inclusă în Lista Patrimoniului Mondial Cultural şi Natural al UNESCO, rezervaţia este considerată un muzeu viu al biodiversităţii având în vedere cele peste 30 de tipuri de ecosisteme şi constituie o importantă atracţie turistică.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.