Liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță, percheziționat de procurorii DNA
Liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță, percheziționat de procurorii DNA
Exclusiv Justiție Ultima Ora

Liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță, percheziționat de procurorii DNA. Șeful Consiliului Județean spune că încrederea în Justiţie nu trebuie să dispară niciodată

Liderul PSD Călărași și președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță spune după perchezițiile făcute de procurorii DNA, atât la sediul instituției cât și la el acasă că, românii nu trebuie să-și piardă încrederea în justiție.

Mai mult, Iliuță afirmă că acțiunea DNA a fost făcută, imediat după ce și-a anunțat din nou candidatura la președinția Consiliului Județean Călărași.

”Am încredere în justiție. Am avut mereu.

În 2019, cu șase luni înainte de alegerile programate din 2020, am fost făcut inculpat de către procurorul șef al unei unități de parchet. Patru ani de zile acesta a fost subiectul tuturor. Iliuță va fi arestat.

În 20 noiembrie 2023, am fost achitat în primă instanță de către Tribunalul București, care a precizat că fapta nu este prevazută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.În aceeași zi, pe 20 noiembrie, la câteva ore după ce am primit vestea achitării, am fost sunat de un reprezentant al unității de parchet care mă trimisese în judecată, reprezentant care mi-a adresat o invitație pentru o audiere la sediul instituției respective, într-un alt dosar penal, întocmit cu opt luni în urmă, la trei zile după ce avocatul meu a solicitat constatarea nulității rechizitoriului prin care fusesem trimis în judecată în dosarul în care am fost achitat în primă instanță.

Acum două zile mi-am anunțat candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Călărași.Ieri au fost percheziții la Călărași. Într-un alt dosar. Am predat documente care ar fi putut fi trimise prin corespondență, așa cum am făcut mereu în relația cu toate instituțiile statului.Dar în ciuda acestor situații, pentru mine un lucru este cert.

Niciodată nu trebuie să ne dispară încrederea în justiție și suntem datori mereu să clarificăm orice nuanță care poate să pună un semn de întrebare asupra activității noastre.

Și atunci când există o suspiciune, nu trebuie să ne supărăm că cineva vine și ne întreabă diferite lucruri.Trebuie doar să răspundem și să clarificăm cât mai repede această necunoscută.

Așa cum am făcut și cum voi face mereu”, a spus Iliuță.

Vasile Iliuță
Vasile Iliuță

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că îl susţine pe Vasile Iliuţă, pentru că, până acum, DNA nu a anunţat că acesta are dosar penal sau că este urmărit penal.Ciolacu a fost întrebat după şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD dacă îl va mai susţine la CJ Călăraşi pe Vasile Iliuţă, care ar fi vizat într-un dosar de corupţie.

„Dar ce a făcut domnul Iliuţă? De unde ştiţi (că este anchetat într-un dosar de corupţie – n.r.)? Există vreun comunicat al DNA în acest sens? Activitatea DNA este una publică. Dacă DNA intră într-o primărie înseamnă că imediat primarul are dosar penal?

Nu am văzut. Da, eu îl susţin pe domnul Iliuţă pentru că până acum nu este niciun anunţ că are un dosar penal, că este urmărit penal, că are vreo decizie… Dacă va avea vreo decizie de control judiciar, este exclus să îl susţin. Pe oricine are o decizie luată de către un magistrat – arest la domiciliu, control judiciar – PSD nu-l va susţine pentru nicio funcţie şi nicio demnitate publică”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Procurori de la DNA Constanţa au efectuat, joi dimineaţa, percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Călăraşi, într-un dosar de corupţie

Vizat de anchetă ar fi şi preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă. De asemenea, procurorii au ridicat documente şi calculatoare de la DGASPC Călăraşi şi un spital din oraş în legătură cu mai multe contracte de achiziţii.

Premierul Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.