FOTO. ULUITOR. Așa ceva nu s-a mai Pomenit. Ce a făcut apropiatul lui Dragnea în a doua zi a Referendumului
Lovitură pentru Liviu Dragnea.Arsene Ionel, Președintele PSD Neamț, reținut de DNA
Ultima Ora Justiție

Lider PSD președintele CJ Neamț,Ionel Arsene a fost trimis în judecată

Lider PSD președintele CJ Neamț,Ionel Arsene a fost trimis în judecată

Fostul deputat PSD Ionel Arsene, aflat în arest preventiv, a fost trimis în judecată, joi, de procurorii DNA, fiind acuzat de două fapte de trafic de influență.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ionel Arsene, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene PSD Neamț, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de trafic de influență, în urma conexării celor două dosare deschise pe numele său.

citește și : Mamele și bolnavii pe masa Guvernului. Ce vrea să facă Viorica Dăncilă

Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari”, arată DNA.

„La data de 31 iulie 2015, inculpatul Arsene Ionel, în aceeași calitate, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor în cauză) un procentaj de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administrațiile bazinale. În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015, inculpatul Arsene Ionel și-a exercitat influența asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării, de către A.N.A.R, a sumei anterior menționate, demersuri rămase însă fără rezultat. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor imobile ce aparțin inculpatului”, precizează procurorii anticorupție.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză, precizează procurorii DNA.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul DNA.

Ionel Arsene este unul dintre susținătorii și apropiații liderului PSD Liviu Dragnea.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.