Reportaj. Lăcrămioara Perijoc, fotbalista din ringul de box 9
Lăcrămioara Perijoc,
Ultima Ora Sport

Reportaj. Lăcrămioara Perijoc, fotbalista din ringul de box

Se pricepe cu mingea de fotbal mai bine decât mulți fotbaliști, este fan Ianis Hagi și este campioană europeană…la box!

Lăcrămioara Perijoc este speranța României la o medalie olimpică la box. Când nu se află în ring, Lăcrămioara revine însă la prima sa dragoste, fotbalul.

„Mi-a plăcut dintotdeauna fotbalul, de mică am jucat, unde era fotbal, acolo eram și eu. Am mingea în portbagaj la mașină tot timpul, indiferent unde merg. Când eram mică, îi vedeam pe băieți, mergeam acasă și încercam să învăț, să ma ridic la nivelul lor, căci altfel nu mă luau în echipă. Eram aleasă înaintea băieților și asta îmi dădea încredere în mine că pot mai mult. Îmi plac și centrările, și șuturile tari, și driblingurile, mă adaptez în funcție de meci. Îmi place Messi, Ronaldo, Ianis Hagi. Îi iubesc pe toți cei care sunt buni și muncesc și își doresc să se depășească” – Lăcrămioara Perijoc, campioană europeană box.

Reportaj. Lăcrămioara Perijoc, fotbalista din ringul de box 10 Reportaj. Lăcrămioara Perijoc, fotbalista din ringul de box 11 Reportaj. Lăcrămioara Perijoc, fotbalista din ringul de box 12 Reportaj. Lăcrămioara Perijoc, fotbalista din ringul de box 13

În ring, după câteva antrenamente

Lăcrămioara Perijoc a desoperit pasiunea pentru box la 17 ani, când un antrenor a remarcat-o chiar pe terenul de fotbal. Pe atunci, nici nu știa că exista boxul feminin.

„A durat vreo 2-3 antrenamente, după care m-a pus cu fetele respective în ring și atunci mi-am spus: da, asta este de mine. Ne-a spus hai să vedem care are mai mult curaj și când mi-a dat voie să mă bat, îmi venea să dau și cu picioarele, să fac orice să fiu câștigătoare. Eu mă regasesc, ca femeie, în box, nu este un sport doar pentru băieți. Da, ne place să facem box, dar suntem la fel: femei, iubim viața, suntem la fel de nebune” – Lăcrămioara Perijoc, campioană europeană box.

Obiectiv: medalie la JO Tokyo

La sfârșitul lunii august, Lăcrămiora Perijoc a cucerit medalia de aur la Campionatul European de Box Feminin desfășurat la Alcobendas/Madrid (Spania), la categoria 54kg. Titlul continental a venit ca o recunoaștere a muncii depuse în ultimii opt ani.

Lăcrămioara Perijoc nu are de gând să se oprească aici. Jocurile Olimpice de la Tokyo reprezintă marele vis al pugilistei în vârstă de 25 de ani. Biletele pentru Tokyo se vor împărți în cadrul a două turnee ce vor avea loc anul viitor. Turneul European se va desfăsura în aprilie 2019, la Londra, în vreme ce Turneul Mondial va avea loc în mai 2019, la Paris.

„Mă bucur că am obținut acest titlu, dar îmi doresc din tot sufletul să fiu în formă maximă la anul, la turneele de calificare, să dau totul acolo. Să mă calific la Olimpiadă e visul meu cel mai mare. În momentul în care m-am calificat sunt sigură că voi obține și medalie. E mult mai ușor să obții o medalie decât să te califici” – Lăcrămioara Perijoc, campioană europeană box.

Are un tatuaj aparte

Dragostea Lacrămioarei pentru box a luat forma unui tatuaj.

„Never give up a fost motto-ul meu în viață. Orice s-ar întâmpla în viață, eu nu o să renunț. Am zis să îmi tatuez textul ăsta. Boxul este viața mea, trebuie să lupți tot timpul, nu vine nimeni să dea cu pumnii în locul tău. Pierzi de multe ori în box, dar trebuie tot timpul să ai un as pregătit în mânecă. Așii mei reprezintă dorința de a te ridica tot timpul” – Lăcrămioara Perijoc, campioană europeană box.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.