Absolvenții de gimnaziu află astăzi la ce liceu vor fi repartizați. Rămâi pe NewsTeam să afli rezultatele
https://www.facebook.com/CJIlfov/videos/369661317036743/
Ultima Ora Social

Laborator inteligent într-un liceu din Capitală

Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza a fost dotat cu 24 de laptopuri cu softuri de design grafic, o tablă interactivă, 5 imprimante 3D monocrome şi una multicoloră, prima de acest fel din şcolile româneşti, 2 scannere 3D, 15 ochelari de realitate virtuală şi 2 roboţi educaţionali multifuncţionali.

Inițiativa face parte dintr-ul proiect finanțat de Primăria Sectorului 3 și gândit de INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate.

Prin intermediul SmartLab 4.0, unul dintre obiectivele INACO este ca școala să devină mai atractivă pentru cei mici, nu doar o rutină plictisitoare, să meargă la ore cu drag, știind că vor descoperi lucruri noi, în fiecare zi.

“Alfabetizarea digitală și tehnologică este deja la fel de importantă ca și alfabetizarea funcțională sau igiena. Şcoala românească poate deveni mult mai atractivă pentru generațiile actuale prin digitalizarea curriculei prezentate elevilor, prin metode practice, interactive și trandisciplinare, apelând la tehnologie modernă. Laboratoarele digitale inteligente sunt spaţii în care oferim asta, încercăm să stimulăm creativitatea elevilor și profesorilor. În era tehnologiei 4.0 și 5.0 ne propunem să creştem tineri deschiși la minte, adaptabili la schimbare, la nou, care să poată răspunde cerinţelor antreprenoriale și pieței muncii în viitor.”, a spus Andreea Paul, preşedintele INACO.

Costul laboratorului digital inteligent din Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza” a fost de 209.500,54 lei, fără TVA, şi a fost suportat integral de către Primăria Sectorului 3.

Şcoala gimnazială nr. 45 “Titu Maiorescu” din Bucureşti a fost prima unitate de învăţământ din România care a beneficiat de un laborator inteligent creat de către organizaţia neguvernamentală INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate.

Scopul transformator al INACO este să asigure acces gratuit tuturor elevilor României la educație digitală inteligentă, prin construcția de Smart Lab-uri 4.0 în toate unitățile de învățământ din ţară și instruirea profesorilor. Momentan, există discuţii cu Guvernul României în vederea accesării de finanţare europeană. Până la finalizarea acestui demers, vor fi continuate parteneriatele cu autorităţile locale.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii