Kovesi, prima reacție după victorie. ”Să continue lupta anticorupție” 1
Ultima Ora Justiție

Kovesi, prima reacție după victorie. ”Să continue lupta anticorupție”

Laura Codruța Kovesi, votată într-o majoritate covârșitoare că șefa a Parchetului European de către reprezentanții statelor UE, a avut joi o prima reacție. Într-un interviu pentru Digi24, ea a spus că „este o recunoaștere a activității depuse de întreg sistemul de justiție”.

Principalele declarații:

– Este un pas important în procedura, nu este finalizată, va trebui să așteptăm decizia oficială. Cred că este o recunoaștere a activității depuse de întreg sistemul de justiție. Este o reușită a tuturor românilor care au susținut lupta anticorupție și au aparat statul de drept.

– Cred că este un vot de încredere, de susținere a unei societăți care a sprijinit justiția și valorile europene.

– Sper că această numire să reprezinte o motivare pentru magistrați să continue lupta anticorupție. Profesionalismul și competență sunt singurele care contează atunci când vrei să reușești.

– Despre anunțul lui Dancila, care a refuzat să o susțînă: Aș vrea să nu întru în dialog cu niciun politician. Am văzut că a fost o discuție cu privire la votul dat de România, nu am nicio informație oficială. Cea mai importantă a fost susținerea a mii și mii de oameni din România, m-au susținut și s-au rugat pentru mine. Cu privire la acuzațiile la adresa mea am decizii definitive ale ICCJ. Este o zi prea frumoasă pentru justiția din România pentru a intră în discuție cu politicieni. Nu comentez ce zice doamna prim-ministru.

– Despre slăbirea DNA: Colegii de la DNA sunt aceiași, resursă umană nu s-a schimbat. Cred că actuală conducere a DNA trebuie să explice dacă lucrurile merg bine sau nu

După votul de azi trebuie să fim optimiști și să înțelegem că justiția din România are un prestigiu

– Despre cum va putea influență lucrurile în România: Sunt foarte multe lucruri care pot fi făcute în România, nu este cazul să soun acum, voi spoune după ce decizia va fi oficială

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.