Klaus Iohannis dă lovitura năcitoare pentru PSD! Judecătorii au luat decizia 5
Ultima Ora #CURTEA CONSTITUTIONALA Justiție

Klaus Iohannis dă lovitura năcitoare pentru PSD! Judecătorii au luat decizia

Judecătorii, Curții Constituţionale au admis, miercuri, sesizările preşedintelui Klaus Iohannis şi Guvernului privind neconstituţionalitatea actului normativ care modifică şi completează Legea 94/1992 referitoare la organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi.

În sesizarea transmisă CCR, președintele Iohaniis arăta că legea încalcă articolul 140 din Constituţie, prin prevederea care îi atribuie preşedintelui Curţii de Conturi aceleaşi competenţe ca şi plenului acesteia.

„Cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate (după conexarea celor două sesizări cu acelaşi obiect, formulate de Preşedintele României şi, respectiv, de Guvernul României) şi a constatat că Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi este neconstituţională, raportat la art.1 alin.(3) şi (5) şi art.141 din Constituţie, aceasta fiind adoptată în lipsa solicitării avizului Consiliului Economic şi Social”, se arată în minuta deciziei.

În martie 2020, oficialii europeni au cerut expres Parlamentului să renunţe la modificarea Legii Curţii de Conturi, prin care se pune în pericol independenţa Autorităţii de Audit.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii