Kim Jong Un a redus rația zilnică de mâncare a nord-coreenilor la 300 de grame 
Ultima Ora Externe

Kim Jong Un a redus rația zilnică de mâncare a nord-coreenilor la 300 de grame 

Regimul Kim Jong Un a tăiat rația de hrană la 300 de grame pe zi, cel mai mic nivel pentru această perioadă a anului din istoria Coreei de Nord, iar reducerea rației de mâncare va continua în condițiile celei mai mici producții agricole din ultimul deceniu, a transmis vineri ONU, potrivit Reuters.

„Noua evaluare a securității alimentare din Republica Democrată Populară Coreea a arătat că, după cea mai proastă recoltă din ultimii zece ani, cauzată de secetă, valuri de caniculă și inundații, 10,1 milioane de oameni suferă de lipsă alimentară severă, ceea ce înseamnă că nu au destulă mâncare până la următoarea recoltă”, a declarat Herve Verhoosel, purtătorul de cuvânt al programului World Food (WFP).

Producția agricolă de 4,9 milioane tone, cea mai mică după sezonul 2008-2009, a dus la un deficit de alimente de 1,36 milioane tone, potrivit lui Verhoosel.

ONU a desfășurat o evaluare alimentară, la solicitarea Coreei de Nord, între 29 martie și 12 aprilie. Trimișii Națiunilor Unite au avut acces în multe locuri, inclusiv în cooperativele agricole, case urbane, creșe și centre de distribuție a hranei.

Analiza a arătat că aportul proteic este foarte scăzut, unele familii consumând hrană cu proteine doar de câteva ori pe an. WFP și Organizația ONU pentru Alimente și Agricultură, care au realizat împreună evaluarea, sunt printre puținele agenții de ajutor umanitar care au acces în Coreea de Nord, țară care a suferit la mijlocul anilor ’90 o foamete care a ucis aproape 3 milioane de oameni. Cele 10,1 milioane de oameni care au nevoie de ajutoare alimentare sunt 7,5 milioane de nord-coreeni care depind de rațiile guvernamentale și 2,6 milioane de agricultori din cooperative.

„Perspectivele recoltelor timpurii de grâu și orz din 2019 sunt îngrijorătoare, unele comunități sunt sub o situație de risc. Efectele șocurilor climatice repetate sunt agravate de penuria de combustibili, îngrășăminte și piese de schimb pentru utilajele din ferme”, a adăugat Verhoosel.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.