Judecătorul Cristi Danileț, reacție imediată la decizia de sancționare pe numele său. ”O voi contesta”
Ultima Ora Justiție

Judecătorul Cristi Danileț, reacție imediată la decizia de sancționare pe numele său. ”O voi contesta”

Judecătorul Cristi Danileț anunță că va contesta în instanță decizia CSM de sancționare a sa ca urmare a unei postări pe Facebook. Magistratul face apel la rezervă, având în vedere că decizia nu este definitivă. Cristi Danileț susține că este vizat în alte două anchete ale Inspecției Judiciare.

Acum câteva luni am spus public că trebuie să fim atenți la procedura desemnării Șefului de Stat Major, căci pe de o parte factorului politic trebuie ținut în afară, pe de altă întrucât nu cred că mulți cunosc dispoziția constituțională care spune că Armata garantează democrația.

Inspecția Judiciară s-a autosesizat după ce presa a preluat postarea mea. CSM a decis azi sancționarea mea disciplinară pe motiv că prin postarea mea despre armată și Constituție am afectat imaginea justiției române. Eu nu m-am prezentat în fața CSM pentru a-mi face vreo apărare.

Evident, voi contesta la instanța supremă hotărârea, imediat ce mi se comunică. Deocamdată soluția nu este definitivă, astfel încât aș sugera o oarecare rezervă din partea comentatorilor.

La Inspecția Judiciară se află încă două cercetări disciplinare pentru opinii expuse de mine pe FB, a scris Cristi Danileț pe Facebook.

Judecătorul a fost sancționat cu tăierea a 5% din insemnizația lunară, timp de două luni de Secția pentru Judecători în materie disciplinară a CSM. Decizia a venit după ce a scris pe Facebook că armata ar putea ieși în stradă pentru ”a păzi democrația”.

”Admite acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva domnului Danileț Cristi – judecător în cadrul Tribunalului Cluj. În baza art. 100 lit. b) din Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aplică domnului Danileț Cristi – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancțiunea disciplinară constând în ”diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 5% pe o perioadă de 2 luni”, pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute din art. 99 lit. a) din același act normativ”, este decizia judecătorilor CSM.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.