JUDECATĂ! Viorel Hrebenciuc și fiul său Andrei, la mâna magistraților! Procurorii cer ani grei de închisoare 1
Exclusiv Justiție Ultima Ora

JUDECATĂ! Viorel Hrebenciuc și fiul său Andrei, la mâna magistraților! Procurorii cer ani grei de închisoare

Curtea de Apel Brașov este așteptată, joi, să stabilească o primă decizie în dosarul în care foștii grei ai PSD Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc și Ioan Adam sunt judecați pentru fapte de mare corupție privind retrocedarea pretins nelegală a peste 43.000 de hectare de pădure din județul Brașov.

Acest dosar a fost judecat inițial la instanța supremă, care a stabilit la acea vreme și condamnări. Acestea au fost anulate urmare unei decizii a CCR ce viza componența completelor de judecată, scrie stiripesurse.ro.

Suprafață de pădure de 300 de milioane de euro!

Soarta a unui sfert din suprafața împădurită a județului Bacău, cu o valoare estimată la peste 300 milioane de euro, va fi hotărâtă de un judecător specializat în infracțiuni de corupție, așa cum a hotărât Curtea Constituțională a României, prin decizia sa controversată din 3 iulie 2019, iar instanța urmează să se pronunțe dacă faptele reținute în rechizitoriul înaintat Înaltei Curți de Casație și Justiție de Direcția Națională Anticorupție în ianuarie 2015 sunt sau nu dovedite.

Curtea de Apel Brașov rejudecă pe fond dosarul retrocedării ilegale a celor 43.227 hectare împădurite, drept efect al Curții Constituționale, iar începând cu februarie 2020 s-au readministrat o serie de probe, respectiv au fost reaudiați o serie de martori, s-a efectuat o expertiză criminalistică, s-au audiat înregistrări, s-au luat declarații unor inculpați, dar au fost declarate nule, pe baza unei alte decizii ale Curții Constituționale a României, interceptările convorbirilor, mesaje sau înregistrări ambientale obținute de procurori cu sprijinul Serviciului Român de Informații.

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc și-a recunoscut doar parțial faptele de corupție de care este acuzat de procurorii DNA Brașov, în dosarul privind retrocedarea ilegală, în favoarea lui Gheorghe Paltin Sturdza, a peste 43.000 de hectare de pădure, se arată în ultimul referat cu propunerea de prelungire a măsurilor preventive luate față de persoanele inculpate în acest caz, document obținut de Mediafax.

În documentul citat, anchetatorii arată că, „fiind audiați, inculpații Hrebenciuc Viorel, Hrebenciuc Andrei, Adam Ioan, Bengescu Dan Costin au recunoscut în parte săvârșirea infracțiunilor de care sunt acuzați”.

Procurorii cer pedeapsa maximă pentru fostul lider al PSD.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.