Ultima oră. Jandarmii au pedepsit protestatarii. Ce transmit oamenii lui Carmen Dan
Ultima Ora Social

Jandarmeria București ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ despre evenimentele din Piața Victoriei

Jandarmeria București ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ despre evenimentele din Piața Victoriei

Reprezentanții Jandarmeriei București precizează că forțele de ordine au folosit spray-urile cu piper din dotare în momentul în care protestatarii din Piața Victoriei au început să arunce în agenți cu obiecte contondente. Aceștia mai spun că nu s-a dat un ordin pentru spray-uri, scrie Mediafax.

„Cei din Piață au forțat gardurile de protecție instalate și cordonul de jandarmi, s-au deplasat către sediul Guvernului, colegii mei au realizat un nou dispozitiv pe trotuarul din fața Guvernuluu României. Circulația a fost blocată. Colegii mei asupra cărora s-a aruncat cu bețe de straguri, cu pietre, cu obiecte contondente au folosit spray-urile individuale pe care le au asupra lor. Nu s-a dat ordin de intervenție cu gaze lacrimogene, fiecare a folost sprayul individual, în funcție de situația în care a fost pus. Când s-a forțat gardurile, și pentru a ieși din situația de pericol, au folosit sprayurile cu piper”, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București.

În urma incidentelor, un jandarm are o fractură la deget, acesta fiind transportat la spital.

Pentru a elibera bulevardul Aviatorilor (zona din fața Guvernului), jandarmii au folosit gaze lacrimogene, mare parte din protestatarii prezenți în Piața Victoriei fiind afectați de aceste sprayuri.

Șapte protestatari, prezenți în Piața Victoriei, au avut nevoie de intervenția medicilor, după ce li s-a făcut rău. De asemenea, jandarmii au fost nevoiți să folosească și gazele lacrimogene, după ce protestatarii au aruncat cu obiecte în forțele de ordine.

Protestatarii scandează „Fără violență”, „Jandarmeria apără hoția!” „Demisia!” „PSD, ciuma roșie!”.

Mai mulți protestatari au fost scoși cu targa din mulțime, după ce li s-a făcut rău, martorii declarând că gazele lacrimogene folosite de către jandarmi ar fi cauza. Din cauza acesor sprayuri, unui cameraman al unei televiziuni i s-a făcut rău.

Din cauza protestelor din Piața Victorie, traficul a fost deviat pe Șoseaua Kiseleff, de la intersecția cu Ion Mincu. Alte restricții sunt: pe bulevardul Aviatorilor, Bulevardul Lascăr Catargiu de la Piața Romană, breteaua Iancu de Hunedoara către Piața Victoriei, strada Paris și breteaua de acces către Piață de la intersecția cu bulevardul Ion Mihalache, arată Brigada Rutieră.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.