Jandarm din Brașov, prins băut la serviciu. Conducea mașina MAI 1
Ultima oră. Un jandarm s-a împușcat singur cu pistolul din dotare
Ultima Ora Social

Jandarm din Brașov, prins băut la serviciu. Conducea mașina MAI

Un jandarm din cadrul Grupării Mobile Brașov a fost prins băut în timp ce se afla la serviciu, după ce un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că o autospecială MAI este condusă de un om al legii beat. Cazul este anchetat de Parchetul Militar, transmite MEDIAFAX.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, luni seara, un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că pe strada 13 Decembrie din Brașov circulă o mașină MAI, condusă de un jandarm băut.

Bărbatul a transmis și numărul de înmatriculare al autospecialei.

Polițiștii nu au găsit mașina la locul indicat, dar au reușit să dea de ea în curtea unității unde are sediul Gruparea Mobilă de Jandarmi.

Potrivit surselor citate, în urma verificărilor a fost găsit și jandarmul care ar fi condus autospeciala respectivă, acesta fiind verificat cu etilotestul și rezultând o alcoolemie de 0,69 alcool pur în aerul expirat.

Cazul a fost acum preluat de Parchetul Militar, procurorii urmând să stabilească, cu exactitate, cine a condus acea autospecială.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Brașov, Adrian Stoian, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că jandarmul respectiv era în timpul serviciului.

„Era în timpul serviciului. Se întorcea dintr-o cursă, la bază. Era singur în mașină. Niciodată nu a fost observat consumând alcool la unitate. A fost demarată și o anchetă internă, însă măsurile vor fi luate în funcție de concluziile Parchetului Militar”, a declarat Stoian.

Deocamdată, jandarmul nu mai are dreptul să conducă autospeciale și va desfășura doar activități de întreținere la mașinile unității, fiind mecanic.

Acesta lucrează la Gruparea Mobilă de Jandarmi din Brașov din 2007.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.