Incendiu puternic în Constanța. 25 de persoane au fost evacuate
ISU București-Ilfov a primit în dotare 65 de ambulanțe noi
Ultima Ora Social

ISU București-Ilfov a primit în dotare 65 de ambulanțe noi

Un număr de 65 de ambulanțe, în valoare de peste 27 de milioane de lei, au intrat, de vineri, în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, acestea urmând să înlocuiască ambulanțele vechi, cele mai multe din 2008.

Potrivit unui comunicat remis, vineri, MEDIAFAX, achiziția ambulanțelor s-a realizat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Proiectul „Viziune 2020”.

În cadru ISU B-IF au fost recepționate 55 ambulanțe tip B, în valoare de 22.311.547 lei și 10 ambulanțe tip C, în valoare de 4.948.970 lei.

„Noile ambulanțe SMURD vor înlocui ambulanțele existente, care prezintă un grad ridicat de uzură, cele mai multe dintre acestea fiind în exploatare din anul 2008, atunci când a fost implementat Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, pe cale rutieră, în municipiul București și județul Ilfov. Acest demers de înnoire a flotei de autospeciale pentru acordarea primului ajutor calificat vizează și extinderea numărului de echipaje (SMURD tip B), pe care ISU B-IF le are în prezent în intervenție, astfel că începând de astăzi vor fi zilnic în intervenție 40 de astfel de resurse, la care se vor adăuga în scurt timp și ambulanțele de terapie intensivă mobilă (SMURD tip C)”, se arată în comunicatul citat.

La recepția ambulanțelor au participat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, inspectorul general al IGSU, general de brigadă Dan Paul Iamandi, medicul șef al UPU-SMURD București, Bogdan Opriță și conducerea ISU B-IF.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.