Hopa! Liviu Dragnea: La consultările cu președintele vor merge Nicolicea și alte două persoane
Ultima Ora

Iohannis poate dizolva PSD. Sunt terminați

PSD nu poate da Ordonanțe pe Justiție fără să riște să fie dizolvat ca partid. În secunda doi președintele Iohannis poate face sesizare către Parchetul General, unde șef este Augustin Lazăr, un procuror despre care se poate spune că nu iubește în mod excesiv social-democrații. Dezvăluirea a fost făcută de Moise Guran.

„Legea partidelor are o prevedere care spune că dacă vreun partid încalcă suveranitatea poporului, este o cauză de dizolvare a partidului respectiv. Încerc să anticipez că mesajul președintelui Iohannis este că în perioada următoare poate sesiza Parchetul General în situația în care Dragnea chiar dă aceste ordonanțe și să ceară dizolvarea PSD.  (…) Deci dacă ei chiar dau ordonanțele respective, adică exercită suveranitatea poporului român în interesul unei persoane sau unui grup, respectiv Liviu Dragnea sau un grup de băieți cu probleme penale, ajung în situația de dizolvare a PSD, potrivit legii partidelor politice. E scris și în Constituție. Declarația de azi a președintelui dă un mesaj de tipul ‘dacă dați ordonanțele acestea de urgență, voi cere dizolvarea PSD’,” a spus Moise Guran la Realitatea TV.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii