Klaus Iohannis, în vizită în America Latină
Klaus Iohannis, în vizită în America Latină
Social Ultima Ora

Iohannis cere guvernului să aprobe rapid legile educației

Președintele Klaus Iohannis a cerut luni guvernului Ciucă să adopte cât mai rapid legile educației.

”Sunt încredințat că proiectul „România Educată” nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii și cred, sper, cu noi susțineri atât din spațiul politic, cât și din spațiul învățământului și din spațiul public la modul general.

Este realmente un proiect de țară, este un proiect de țară de care România are foarte multă nevoie. O națiune fără un sistem de educație performant are puține șanse în lumea de astăzi care devine din ce în ce mai complicată.

Și, doamnă ministru, nu doar dumneavoastră aveți nevoie de încurajări, de ajutor și de oameni buni, profesioniști cu care să lucrați, ci întregul guvern, fiindcă pachetul de legi va trebui să ajungă cât se poate de repede în guvern.

Guvernul, care prin vocea Prim-ministrului Nicolae Ciucă, a declarat de la început că va prelua această sarcină și va lucra la acest pachet în așa fel încât să fie prezentat Parlamentului un pachet coerent, modern, închegat, care realmente pune bazele unui sistem de educație pentru secolul XXI în România”, a spus Iohannis luni la ceremonia în care noul ministru al Educației, Ligia Deca, a depus jurământul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.