Invitație la teatru. Spectacolul "Corp străin", Teatro Palladium din Roma
Ultima Ora Social

Invitație la teatru. Spectacolul „Corp străin”, Teatro Palladium din Roma

Miercuri, 10 aprilie 2019, ora 19:00, la Teatrul Palladium din Roma (Piazza Bartolomeo Romano 8, Roma), Accademia di Romania in Roma și Teatrul Evreiesc de Stat, cu patronajul Ambasadei României în Italia, în parteneriat cu Fundația Roma Tre – Teatro Palladium din Roma, prezintă spectacolul Corp străin – o producție a Teatrului Evreiesc de Stat din București. Spectacolul aduce în fața publicului de orice naționalitate și de toate vârstele un subiect actual de mare interes, într-o abordare ne tezistă, intimă și emoționantă.

Regia: David Schwartz

Scenografia: Mișa Dumitriu

Actori: Iolanda Covaci, Alexandra Fasolă, Anka Levana, Alice Monica Marinescu, Fatma Mohamed și Katia Pascariu Muzica: Mihai Prejban (chitară), Feras Sarmini (vioară), Juan Negretti (percuție) și Sorin Antonie (clape)

Artist asociat: Ioana Florea

Intrarea liberă în limita locurilor disponibile. Rezervarea obligatorie la[email protected]

Sinopsis:

Spectacolul de teatru “Corp străin” pornește de la istoriile personale și de familie ale echipei de creație a spectacolului legate de identitate, migrație și război. Artistele și artiștii implicați împărtășesc experiențe personale, documentează poveștile de viață ale rudelor lor și investighează mecanismele care generează experiențe de „corpuri străine”. În funcție de context, fiecare poveste de viață are propriile particularități și ne provoacă să regândim permanent identitatea și condiția „străinei” și „străinului”, dar și să ne conștientizăm și să ne autoevaluăm prejudecățile. Spectacolul își propune susținerea unui discurs solidar și empatic în legătură cu fenomenul migrației și refugiului și o analiză critică a structurilor socio-economice care conduc la amploarea fenomenului migrației și construcției „străinului” în contextul geo-politic din prezent, dar și la nivel istoric.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.