Institutul Cultural Român, gazda micilor ambasadori culturali din China 1
Ultima Ora Social

Institutul Cultural Român, gazda micilor ambasadori culturali din China

Institutul Cultural Român, gazda micilor ambasadori culturali din China

Institutul Cultural Român conferă o nouă dimensiune diplomaţiei culturale prin promovarea valorilor naţionale în rândul micilor ambasadori culturali din China, în cadrul unui eveniment ce va avea loc pe 9 august, la ora 13.30, la sediul din Aleea Alexandru, nr. 38.

Vizita membrilor Organizaţiei Micilor Ambasadori Culturali din China se înscrie în seria evenimentelor prin care ICR susţine consolidarea imaginii României în străinătate.

Din delegație fac parte 11 copii din trei orașe – Beijing, Guangzhou și Shenzen, cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, iar sediul ICR din Bucureşti reprezintă ultima etapă a unui turneu în România ce a inclus vizite în Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu și Bran.

În cadrul evenimentului din Capitală, sinologul Adrian Lupeanu, va susține în limba chineză o prelegere despre România, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, dar şi de un concert susţinut de corul de copii „Allegretto”. De asemenea, elevii chinezi vor participa la un atelier de olărit organizat de Muzeul Satului şi la cursuri de scrimă.

Organizația Micilor Ambasadori Culturali, fondată în 2011, este o organizație națională de interes public şi este patronată de Societatea de Educație Chineză, cea mai mare asociație educațională, sub coordonarea directă a Ministerului Educației din China. În decurs de opt ani, membrii organizației au vizitat peste 70 de ambasade și institute culturale ale diferitelor țări și au participat la competiții internaționale, diverse spectacole, schimburi culturale și educaționale în 26 de țări.

ICR Beijing a realizat proiecte în parteneriat cu Organizația Micilor Ambasadori Culturali din China încă de la deschiderea institutului, din iulie 2015. Prin intermediul Organizației Micilor Ambasadori Culturali, ICR Beijing le-a prezentat copiilor şi adolescenţilor chinezi informaţii despre cultura României, membrii organizației devenind un public fidel al evenimentelor institutului din capitala Chinei.

Institutul Cultural Român, gazda micilor ambasadori culturali din China 2

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.