INIȚIATORUL mitingului Diasporei a trecut prin MOMENTE EXTREM DE GRELE. Care este povestea tragică a acestuia 1
Social Ultima Ora

INIȚIATORUL mitingului Diasporei a trecut prin MOMENTE EXTREM DE GRELE. Care este povestea tragică a acestuia

INIȚIATORUL mitingului Diasporei a trecut prin MOMENTE EXTREM DE GRELE. Care este povestea tragică a acestuia

Ziaristul Pierre Andre de Hillerin, de la Cațavencii, a dezvăluit că familia celui care a inițiat mitingul Diasporei, și anume Sebastia Burduja, trece prin momente grele după ce copilul său de numai trei ani a decedat, înecată în piscina propriei case.

Însă, în pofida faptului că fetița lui a fost înmormântată pe 4 august, Sebastian Burduja a reapărut public pe 6 august ascunzând sub un zâmbet toată tristețea care îl macină, potrivit ziaristului citat de wowbiz.ro.

„Pe 14 iunie 2018, Sebastian Burduja se filmează în Aeroportul Otopeni, chemând disapora la miting şi protest în Bucureşti, pe 10 august 2018. Deşi este unul dintre primii, dacă nu chiar primul, care vorbeşte despre acest miting, domnul Burduja evită să-şi asume rolul de organizator, prin PACT sau prin vreo asociaţie de-a domniei-sale. Acest rol urma să fie preluat de către diverse organizaţii-conservă din diaspora, până în momentul în care şi acestea se vor retrage, lăsând mitingul în ilegalitate. Dar asta este altă poveste. Filmuleţul lui Burduja devine viral, face peste 1,6 milioane de vizualizări pe Facebook, iar tânărul lasă să se înţeleagă că, deşi nu fuge după lauri, el este, cumva, liderul acestei mişcări.

Până pe data de 31 iulie 2018, Sebastian Burduja inundă Facebook-ul cu postări, insistând că e despre noi, despre România pe care o iubim (el ceva mai mult), despre familiile noastre pe care, de asemeni, le iubim (el ceva mai mult). Chiar din filmuleţul de pe 14 iunie ne-a povestit cum “acum doi mi-am luat inima-n dinţi şi împreună cu soţia şi fetiţa noastră, de şase luni, am venit acasă”. Despre familia tânărului Burduja ştim aşa, de pe blog-ul personal: «Pe lângă cunoştinţele academice şi şansele în carieră, cea mai mare împlinire se numeşte Emmaline Holly Burduja. A fost dragoste la prima vedere, chiar la cursul nostru preferat de la Kennedy School»;

«Cea mai mare minune a noastră a venit pe lume în vara anului 2015 şi se numeşte Joann Ioana Maria Burduja. Este o binecuvântare pentru familia noastră, iar ziua ei de naştere a fost cea mai fericită din viaţa noastră. Dorinţa noastră este ca fetiţa noastră să crească şi să-şi împlinească toate visurile acasă, în România». În timp ce Sebastian era în ţară şi lupta pentru drepturile fraţilor noştri din diaspora, familia sa se afla în Franţa, la vila bătrânului Marinel Burduja. În timp ce adulţii organizau un barbecue, mica Joann Ioana Maria Burduja, minunea lui Sebastian şi a lui Holly, dar şi a bunicilor săi, a rămas nesupravegheată în apropierea piscinei. Cât s-o fi întins grătarul, cu ce o fi fost asezonat, nu ştim.

Cert este că, la un moment dat, Joann Ioana Maria Burduja, în vârstă de doar trei ani, a fost găsită înecată în pisicină. În ciuda manevrelor de resuscitare, în ciuda faptului că a fost transportată la spital şi băgată în comă indusă, Joann Ioana nu a supravieţuit. Trupul neînsufleţit a fost transportat discret în ţară, iar pe 4 august, fetiţa care ar fi trebuit să-şi împlinească visurile în România a fost înmormântată la fel de discret în ţara natală a tatălui ei.

Pe 6 august, după cum spuneam, Sebastian Burduja a revenit public, zâmbitor şi convins că românii vor învinge. A ţinut sub tăcere moartea copilului său, pentru că dacă s-ar fi ştiut ceva despre asta, lumea s-ar fi întrebat de ce nu stă acasă, lângă soţia însărcinată în luna a noua. Care e miza atât de mare pentru un politician necopt şi fad, încât să-şi abandoneze familia tocmai într-un astfel de moment din cale-afară de nefericit?”, a scris Hillerin.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.