Îngrijitoarele care au agresat copiii de la creșa din Năvodari au fost concediate 1
Ultima Ora

Îngrijitoarele care au agresat copiii de la creșa din Năvodari au fost concediate

Cele două îngrijitoare de la creșa din Năvodari, acuzate de părinți că le-ar fi agresat copiii, au fost date afară, în timp ce șefa instituției s-a ales cu o mustrare scrisă, transmite MEDIAFAX.

Primăria Năvodari, de care aparține Creșa nr. 20, a anunțat, vineri, măsurile luate la finalizarea cercetării disciplinare prealabile a angajatelor implicate în incident.

„(…) doamna Dănălia Iuliana, infirmieră, a fost sancționată cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă; doamna Pricope Iuliana, îngrijitoare, a fost sancționată cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă”, a precizat Primăria Năvodari, într-un comunicat de presă.

Totodată, în cazul șefei grădiniței, s-a hotărât ca aceasta să primească un avertisment scris.

„În cel mai scurt timp se va proceda la luarea unor măsuri pentru o mai bună organizare, control și verificare a activității în cadrul Creșei nr. 20, pentru preîntâmpinarea altor astfel de incidente nedorite. Primăria Năvodari este deschisă în relația cu părinții copiilor, asigurându-i în continuare de toată susținerea și disponibilitatea”, se mai precizează în comunicatul primăriei.

Și polițiștii constănțeni au început o anchetă la creșa din Năvodari, fiind deschis un dosar ce cercetare penală in rem, pentru purtare abuzivă.

Faptele au ieșit la iveală după ce un părinte îngrijorat a montat un sistem de înregistrare audio, fiind înregistrate două dintre îngrijitoare care îi agresează verbal pe copii. Părinții au mers la poliție.

„Doi dintre copiii înscriși la o creșă din orașul Năvodari ar fi fost agresați fizic și verbal de către două dintre angajatele unității”, au arătat reprezentanții IPJ Constanța. Potrivit acestora, copii au vârste puțin peste doi ani și jumătate.

Oamenii legii au mers la creșa din Năvodari și au ridicat și înregistrările de pe camerele video.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.