ÎNFIORĂTOR. Și-a ucis fratele și a ”pus în scenă” crima perfectă. Urmele lăsate la locul faptei l-au trădat pe asasinul
Ultima Ora Justiție Social

ÎNFIORĂTOR. Și-a ucis fratele și a ”pus în scenă” crima perfectă. Urmele lăsate la locul faptei l-au trădat pe asasin

O ceartă violentă iscată ca din senin între doi frați din comuna Rădășeni, județul Suceava, s-a terminat cu o crimă comisă cu o ferocitate ieșită din comun. Crezând că poate scăpa de anii grei de pușcărie, cu gândul la crimele perfecte din fimele polițiste, asasinul – care a strivit cu genunchii pieptul victimei -, a gândit apoi un plan și a ”plantat” în așa fel lucrurile încât omorul comis pentru o palmă de pământ lăsat moștenire să pară ”doar” un tragic accident. Iar vina să cadă doar pe bietul om ucis care, la momentul atacului, era oricum aproape de comă alcoolică. ”Regia” a fost demascată, iar criminalul arestat și trimis în judecată pentru omor.

Primii săteni care, în zorii zilei, au plecat la lucru cu lopețile și cu furcile pe umăr au rămas înmărmuriți când l-au văzut pe vecinul lor, fără suflare, la margine de drum, căzut într-un șanț. Știau că omul e prieten bun cu paharul, că umblă mai mult beat decât treaz, dar nu-și puteau imagina că ar fi putut muri din cauza băuturii. Acum, trupul bărbatului era țintuit la pământ, mai degrabă strivit de ditamai gardul din plasă și beton. ”Un accident nefericit”, și-au zis oamenii care au scuipat în sân și și-au făcut cruce la vederea grozăviei din satul lor, până atunci o așezare liniștită în care sprițurile nu se terminau niciodată cu un drum la cimitir. Nici prin gând nu le-a trecut însă că, de fapt, e vorba de o crimă înte frați căruia ”bețivul satului” îi căzuse victimă.

Ucigașul a ”pus în scenă” crima perfectă: beat, omul a căzut și a ajuns sub ditamai gardul din plasă și beton care l-a strivit

Așa au gândit în primă fază și investigatorii suceveni care au presupus – înainte de efectuarea autopsiei cadavrului -, că nefericitul țăran ar fi vrut să scurteze drumul către casă încercând să sară înaltul gard. Mâinile i s-ar fi prins în plasa metalică care s-a desprins din legăturile vechi și s-a prăvălit peste el. Cam asta era, pe scurt, o primă ipoteză a cauzei morții săteanului găsit fără suflare la margine de drum. ”Omul era cunoscut în comună drept consumator notoriu de alcool. Părea că, înainte să moară, s-a prins cu degetele de gard încercând să-l sară, dar a căzut cu tot cu el și a fost strivit sub greutatea lui. Nu existau elemente suspecte în decesul bărbatului”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Fratele-asasin a mutat cadavrul și a așezat gardul metalic peste el ca să pară un accident

Autopsia cadavrului a scos la iveală că victima avea într-adevăr mai multe leziuni osoase ce ar fi putut fi provocate de comprimarea cu un plan dur, dar și că era extrem de beat. Avea o alcoolemie de 2,5 la mie! Elemente care conduceau către ipoteza unui nefericit accident. Însă, judicariștii și criminaliștii au mai dat o tură pe la locul faptei, au mai ”cules” niște urme, au mai stat de vorbă cu un sătean, doi… ”Flerul ne spunea că ceva nu era în regulă. Prea era totul ca la carte, ca pentru un accident…Ceva nu se lega…Am găsit niște urme în țărână care ne-au făcut să credem că totul era pus în scenă. Că, de fapt, bărbatul fusese omorât și așezat în șanț, ca să dea impresia unei morți accidentale”, au adăugat aceleași surse apropiate anchetei.

Criminalul s-a plimbat noaptea prin sat cu cadavrul fratelui lui

Așa, datele problemei s-au schimbat complet și investigatorii suceveni care au lucrat la acest caz au reluat anumite cercetări și au ajuns la concluzia că ”accidentul” era, de fapt, o…crimă! Bărbatul nu murise acolo, strivit de gard, așa cum ”regizase” ucigașul în speranța că va scăpa de pedeapsă, ci fusese omorât chiar de fratele lui, pe uliță, în fața gospodăriei acestuia! În miez de noapte, pecum în cazurile deslușite de celebrul detectiv Sherlock Holmes, criminalul s-a plimbat cu cadavrul prin sat, l-a așezat în șanț și a pus gardul greu peste el pentru a masca omorul într-un tragic accident produs la beție.

I-a zdrobit pieptul pentru o bucată de pământ

Ce se întâmplase de fapt înainte ca bietul om să ajungă fără suflare la margine de drum, sub un gard greu din fier și beton? O ceartă iscată între frați pentru o palmă de pământ s-a terminat extrem de rău. ”În seara morții, victima se certase cu unul dintre frații săi. O bucată de pământ rămasă moștenire de la părinți  îi învrăjbise. Fratele lui, în curtea căruia intrase, l-a luat de piept, l-a trântit în drum și, nervos, a stat cu genunchii peste el, până când bărbatul și-a dat sufletul. Apoi, l-a dus la marginea drumului și a pus gardul peste omul care era deja mort. Autopsia coroborată cu animite onformații și urmele culese de la locul faptei au lămurit multe lucruri, au stabilit ordinea evenimentelor. Audiat de opt ori, fratele criminal a negat la început, dar a picat testul poligraf. Până la urmă a recunoscut și a fost trimis în judecată”, au explicat aceleași surse.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.