1 din 6 călătorii ale europenilor au fost realizate cu avionul
Ultima oră. O stewardeză a fost bătută în cursa București-Stuttgart
Ultima Ora Externe

Inedit. Stewardesele nu vor mai fi obligate să poarte machiaj

Personalul feminin de la bordul curselor aeriene operate de Virgin Atlantic va avea voie să lucreze fără machiaj şi va putea purta pantaloni, disponibili ca opţiune standard în cadrul uniformei de culoare roşie a companiei, potrivit unui comunicat al operatorului, relatează Reuters.

Deşi purtarea pantalonilor era permisă şi până acum, aceştia trebuiau comandaţi în mod special de la secţia care se ocupă de uniforme din cadrul companiei.

„Noile recomandări vestimentare oferă nu doar un nivel crescut de confort, ci le permite membrilor echipei mai multe opţiuni în ceea ce priveşte modul în care aleg să se exprime la locul de muncă”, a precizat compania Virgin într-un comunicat.

„Stewardesele nu mai sunt obligate să se machieze, dacă aleg să nu facă acest lucru. Sunt binevenite să folosească oricare dintre paletele de machiaj (inclusiv ruj şi fond de ten) existente în ghidul de vestimentaţie al Virgin Atlantic”, se mai spun în comunicat.

Pantalonii sunt acum o opţiune disponibilă pentru toate femeile şi vor fi oferite ca variantă standard a uniformei când se vor alătura echipei Virgin Atlantic, se mai spune în comunicat.Schimbările au fost implementate la sugestia angajaţilor companiei aeriene, în contextul în care competitori mai noi din domeniu au relaxat regulile referitoare la uniformele tradiţionale purtate de stewardese.

Mai multe companii precum British Airways sau Emirates impun încă personalului feminin de la bordul curselor aeriene să poarte machiaj în timpul programului, deşi British Airways a renunţat, din 2016, la regula care nu le permitea femeilor să poarte pantaloni.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.