Indonezia va pedepsi cu închisoarea sexul în afara căsătoriei. Legea se va aplica și străinilor 1
Externe Social Ultima Ora

Indonezia va pedepsi cu închisoarea sexul în afara căsătoriei. Legea se va aplica și străinilor

Parlamentul indonezian este aşteptat să adopte luna aceasta o nouă lege penală care va pedepsi sexul în afara căsătoriei cu închisoare de până la un an, inclusiv pentru străini.

Legea, dacă va fi adoptată, se va aplica atât cetăţenilor indonezieni, cât şi străinilor.Pedeapsa pentru adulter poate intra în vigoare doar dacă există părţi care depun plângeri la autorităţi, scrie news.ro.

Pentru cei care sunt căsătoriţi, partea îndreptăţită să depună plângere este soţul sau soţia făptaşului.

Legea permite, de asemenea, părinţilor persoanelor necăsătorite să îi denunţe pe aceştia pentru că întreţin relaţii sexuale.Convieţuirea înainte de căsătorie va fi, de asemenea, interzisă, iar cei condamnaţi ar putea fi pasibili de o pedeapsă de şase luni de închisoare.Grupurile de afaceri şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la daunele pe care normele le-ar putea aduce imaginii Indoneziei ca destinaţie de vacanţă şi de investiţii, potrivit Reuters.

Proiectul anterior al codului urma să fie adoptat în 2019, dar a declanşat proteste la nivel naţional, zeci de mii de persoane participând la demonstraţii. Mulţi protestatari, mai ales studenţi, au ieşit în stradă în oraşele din Indonezia şi au avut loc confruntări cu forţele de ordine în capitala Jakarta.

Totuşi, astfel de legi stricte privind sexul şi relaţiile în afara căsătoriei nu sunt fără precedent în unele părţi ale Indoneziei majoritar musulmane.

Provincia Aceh aplică legea islamică strictă şi pedepseşte oamenii pentru jocuri de noroc, consumul de alcool şi întâlniri cu persoane de sex opus.

Într-un caz din 2021, vecinii au denunţat doi bărbaţi pentru că au făcut sex. Fiecare dintre ei a primit câte 77 de lovituri de bici de la un ofiţer de poliţie, iar pedeapsa a fost aplicată în public.

În aceeaşi zi, o femeie şi un bărbat au primit fiecare câte 20 de lovituri de bici pentru că au fost prinşi prea aproape unul de celălalt, iar doi bărbaţi au primit câte 40 de lovituri de bici pentru că s-au îmbătat.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.