Incredibil! Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! 1
Alexandru Cumpănașu
Ultima Ora Social

Incredibil! Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor!

În declarația de avere a lui Alexandru Cumpănașu, pe lângă capitolele spectaculoase care arată modul barbar în care acesta a jefuit statul român, apare și o mențiune aparent minoră, referitoare la alocațiile celor doi copii minori ai săi.

Incredibil! Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! 2

La capitolul Venituri, subcapitolul Copii, Cumpănașu a completat:

  • Cumpănașu Ema-Maria / alocație de stat / 3.600 de lei
  • Cumpănașu Daria-Alexandra / alocație de stat / 3.600 de lei

Sumele menționate sunt cele din anul 2018. De-a lungul întregului an, alocația de stat pentru copiii din România a fost:

  • 85 de lei – pentru copiii între 2 și 198 ani;
  • 200 de lei – pentru copiii între 0 și 2 ani și pentru cei cu dizabilități.

Nu a existat o altă categorie de alocație. Și totuși, Cumpănașu ne spune că a încasat, pentru fiecare dintre cele două fetițe minore, câte 3.600 de lei pe an, adică 300 de lei pe lună.

Întrebarea e: cum a fost posibil așa ceva? A descoperit Cumpănașu o șmecherie legislativă și, în lăcomia lui funciară, a speculat-o și pe asta? E o întrebare la care trebuie să răspundă însuși Cumpănașu.

Alocația de stat a fost mărită în acest, în ciuda opoziției PSD, printr-o acțiune energică a deputatului Robert Sighiartău (secretarul general al PNL). Măririle pe cele două categorii (de la 85 la 150 de lei, respectiv de la 200 la 300 de lei) au intrat în vigoare la 1 mai 2019. Deci, în 2018 n-a existat alocație mai mare de 200 de lei.

A doua întrebare pentru Cumpănașu: s-au încadrat cele două fetițe, pe tot parcursul anului, în categoria între „0 și 2 ani”, ca să ia treapta superioară de alocație? Greu de crezut, din punct de vedere tehnic… Oricum, într-un asemenea caz, fetițelor li s-ar fi cuvenit o alocație de 200 de lei, nu de 300. Diferență nejustificată: 100 de lei pe lună (per copil).

Dacă, în schimb, vreuna dintre copile a ieșit din intervalul 0-2 ani, atunci ei i se cuvenea o alocație de 85 de lei. Și atunci, diferența nejustificată ar fi de 215 lei pe lună (per minor), scrie rtnews.ro.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.