INCREDIBIL! Cea mai medaliată Federație din România este în faliment. Gimnastele fac apel la populație 1
Sport Ultima Ora

INCREDIBIL! Cea mai medaliată Federație din România este în faliment. Gimnastele fac apel la populație

Federaţia Română de Gimnastică anunţă, vineri, că nu are resurse financiare suficiente pentru participarea la Campionatele Europene şi Mondiale de gimnastică artistică din acest an, întreceri care reprezintă etape de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, şi solicită donaţii pe internet.

”Apel la solidaritate!

Federația Română de Gimnastică este într-o situație critică în acest an competițional, extrem de important pentru calificarea la JO de la Paris.

Cu un buget foarte mic alocat de Ministerul Sportului pentru 2022, 4.850 mii lei, FRG nu are resurse financiare suficiente pentru participarea la Campionatele Europene (11-21.08) și Campionatele Mondiale de gimnastică artistică (29.10-6.11, Liverpool), întreceri care reprezintă etape de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, dar și pentru deplasarea componenților lotului de gimnastică aerobică, în Statele Unite la Jocurile Mondiale (7-17.07, Birmingham).

Suma alocată în acest an este mai mica cu 35% față de bugetul primit în 2021 (7.500 mii lei) în condițiile în care anul trecut, din cauza pandemiei, multe dintre competițiile internaționale au fost anulate.

FRG apreciază eforturile făcute de COSR și MS, principalii finanțatori ai federației, pentru susținerea gimnasticii și a înaintat cereri de finanțare celor două foruri, dar apelează, în același timp și la donații naționale și internaționale.

„Suntem într-o situație total nefavorabilă, având în vedere situația care a fost și războiul din Ucraina.

Sunt în fața noastră zeci de ONG-uri care ajută copii, care au cauze dureroase de sărăcie și probleme sociale.

Și noi suntem într-o situație la fel de dureroasă, însă, pe domeniul nostru de activitate, confruntându-ne cu o subfinanțare istorică.

Este singurul apel pe care îl facem – ne dorim ca lumea să încerce să vadă dacă rezonează. Nu cerem nimic altceva. Situația este gravă.

Revenirea în elita gimnasticii mondiale nu se poate realiza fără participarea la competițiile organizate de FIG.

Iar în acest moment suntem în situația ca loturile României să nu-și poată urma programul competitional din cauza lipsei fondurilor”

Carmencita Constantin- Președinte FR GimnasticăPoți dona direct (https://donatii.frgimnastica.com/donatii-pf.html), sau prin redirecționare (https://donatii.frgimnastica.com/redirectionare-pf.html) pentru campionii de azi și de mâine!

Contributia ta va ajunge la cauza aleasă!”, arată Federația de Gimnastică.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.