Începe Târgul de Sfântul Dumitru. Muzeul Satului din Capitală își deschide porțile 1
Ultima Ora Breaking News Social

Începe Târgul de Sfântul Dumitru. Muzeul Satului din Capitală își deschide porțile

Târgul de Sfântul Dumitru, un eveniment de tradiţie ce reface atmosfera târgurilor de altădată, va avea loc de vineri până duminică, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Printre evenimentele care se regăsesc în programul târgului se numără: Festivalul-concurs naţional de muzică bisericească „Lăudaţi pe Domnul!”, organizat de Patriarhia Română, în parteneriat cu Muzeul Satului; Nunta din Oaş – reconstituită cu fast de Ansamblul folcloric naţional „Transilvania” din Baia Mare; muzică religioasă interpretată de Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române, coordonat de arhidiaconul Mihail Bucă.

Duminică, de sărbătoarea Sfântului Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureştiului, va avea loc Sfânta Liturghie la Biserica Turea din Satul Nou (zona sud a muzeului), la fel ca în vremurile de odinioară, iar după slujbă este programată o şezătoare la care vor participa reprezentanţii comunităţii din Avrig şi Ansamblul folcloric „Purtata Avrigului”.

În fiecare zi a evenimentului vor avea loc ateliere de creaţie pentru copii, părinţi şi bunici, în limita a 10 locuri pentru fiecare atelier, prin care vizitatorii pot face cunoştinţă cu tainele meşteşugurilor populare.

Din târg vor putea fi cumpărate produse din gastronomia tradiţională şi produse bio (colaci, cozonaci, pâine cu maia, miere şi produse apicole, vin, bragă), dar şi conserve de toamnă (murături, zacuscă, dulceaţă).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.