Incendiu puternic lângă București. Se intervine cu mai multe autospeciale. VIDEO 1
Breaking News Social Ultima Ora

Incendiu puternic lângă București. Se intervine cu mai multe autospeciale. VIDEO

La incendiul de la Periș acționează 2 autospeciale.În zonă sunt posibilități limitate de apă

BUCUREȘTI (MEDIAFAX) – Pompierii ISUBIF acționează, miercuri, cu două autospeciale la incediul din zona de Nord a Capitalei, în zonă fiind posibilități limitate de apă, iar suprafața totală estimată care arde este de 20.000 de metri pătrați, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF).

„ISUBIF intervine cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată (stuf) şi dejecţii provenite de la o fermă, deversate în două bataluri, pe un teren între localitățile Periş şi Dârza. Suprafaţa estimată este de aproximativ 20.000 de mp, fiind o ardere mocnită, fară pericol de extindere”, conform sursei citate.

Din cauza particularităţilor zonei, nu se poate înainta cu autospecialele de stingere până în apropierea locului de manifestare a incendiului, precizează pompierii.

Incendiu puternic lângă București. Se intervine cu mai multe autospeciale. VIDEO 2

„În sprijinul resurselor menţionate au mai fost direcţionate încă patru autospeciale de stingere, de mare capacitate, în zonă fiind posibilităţi limitate de alimentare cu apă. Incendiul a fost anunţat în cursul zilei de ieri (aproximativ ora 09:00) şi au acţionat trei echipaje de stingere. Operaţiunile au fost reluate în această dimineaţă”, mai spune sursa citată.

Mai mulți locuitori din zona de Nord a Bucureștiului au reclamat că simt un miros puternic de cauciuc ars și că aerul este irespirabil.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a explicat, miercuri dimineața, că mirosul urât provine de la un incendiu de vegetație care are loc pe teritoriul administrativ al comunei Periş, la limita cu judeţul Dâmboviţa, la nord-nord-vest de Comuna Corbeanca.

Incendiu, fum, miros, poluare, București, Ilfov

Incendiu, fum, miros, poluare, București, Ilfov

București, Ilfov – Zona de Nord‼️‼️‼️Fum și miros insuportabil; video din drona(Localitatile: Buftea, Periș, Darza)Video Robert Neagu

Publicată de Meteoplus pe Marţi, 7 aprilie 2020

Publicată de Meteoplus pe Marţi, 7 aprilie 2020

„Nu miroase a cauciuc ars sau a plastic, ci mai degrabă avem un incediu de vegetație. În urma incendierii unei suprafețe semnificative de vegetație în zona Periș din județul Ilfov, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci. Arderea acestor resturi generează mirosuri specifice, fum înecăcios , resimțit de locuitorii din vecinătate și de noi cei din București, ca urmare a vitezei vântului. Echipele Gărzii de Mediu și APM-ul sunt pe teren, în Nordul Capitalei pentru agestiona situația și a evalua impactul incendiului de vegetație. Cel mai puternic se resimte în Corbeanca, Buftea, Otopeni. În această dimineață am avut discuții cu cei de la ISU, care sunt pe teren și în datoriria cărora este stingerea acestui incendiu”, a explucat Costel Alexe, la Digi 24 TV.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.