Incendiu puternic la Spitalul de Psihiatrie din Oradea. Pacienții au fost evacuați 1
Ultima Ora Social

Incendiu puternic la Spitalul de Psihiatrie din Oradea. Pacienții au fost evacuați

Un incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri în secția exterioară de psihiatrie a Spitalului Municipal Oradea, din cauza unei țigări. 24 de persoane au fost evacuate, iar trei pacienți au suferit arsuri și intoxicații cu fum. La UPU au ajuns și doi angajați ai spitalului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roșca, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pompierii bihoreni au intervenit, în noaptea de joi spre vineri, pentru localizarea și stingerea unui incendiu care a izbucnit într-un salon cu patru paturi de la Psihiatrie din cadrul Spitalului Clinic Municipal Oradea.

Incendiul s-a manifestat la parterul clădirii și au fost evacuate 24 de persoane, pacienți ai spitalui.

Trei dintre aceștia au fost răniți și duși la UPU Oradea.

„O persoană a suferit arsuri de gradul III pe 40% din suprafața corporală, una arsuri de gradul II la nivelul feței și căilor respiratorii iar cea de-a treia victimă a fost intoxicată cu fum. Cauza probabilă a incendiului a constituit-o fumatul în locuri nepermise”, a spus Roșca.

De asemenea, doi angajaţi ai spitalului, un asistent medical şi un îngrijitor, care au intervenit la evacuarea pacienților, iar apoi s-au simțit rău, au fost transportați la UPU, iar la nivelul Spitalului Clinic Municipal ”Gavril Curteanu” Oradea a fost declanșată o anchetă internă pentru verificarea împrejurărilor în care o persoană ar fi putut fuma la Psihiatrie, deși acest lucru este interzis.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.