ALERTĂ în Capitală. Un incendiu PUTERNIC a izbucnit în sectorul 1
Alertă în Pitești. Incendiu puternic la o fabrică de mobilă
Ultima Ora Social

Incendiu puternic la o hală din Buzău. 200 de persoane au fost evacuate

Un incendiu de proporţii s-a produs marţi după-amiază la o hală a unei societăţi comerciale pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău, în urma căruia mai mulţi recipienţi cu combustibil au explodat.

Zona din jurul societăţii comerciale a fost izolată de pompieri, aceştia evacuând mai multe butelii cu oxiacetilenă, depozitate în perimetrul incendiului. Totodată, au fost oprite gazele şi energia electrică în zona străzii Transilvaniei, fiind evacuate autovehiculele parcate în apropiere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, slt. Vasile Prahoveanu, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

„În funcţie de dinamica incendiului există posibilitatea de suplimentare a forţelor, în această hală sunt depozitaţi mai mulţi recipienţi cu combustibil, iar din acest motiv fumul gros se vede de la depărtare”, a mai declarat sursa citată.

Un număr de 200 de persoane care locuiesc în apropierea depozitului de mase plastice și materiale reciclabile, unde a izbucnit un incendiu violent, au fost evacuate, marți seara, iar forțele de intervenție au fost suplimentate.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), din motive de siguranță, 200 de persoane, aflate în proximitatea zonei de manifestare a incendiului, vor fi evacuate.

De asemenea, numărul de autospeciale a fost suplimentat, fiind solicitate în sprijin și autospeciale din cadrul ISU București – Ilfov și Brăila, pe lângă cele din Buzău, Prahova, Ialomița și Vrancea.

La ora transmiterii acestei știri, acționează pentru stingerea incendiului un număr de 22 de autospeciale.

Incendiul se manifestă pe o suprafața de aproximativ 3.000 de metri pătrați, cu degajări mari de fum.

Pentru protecția populației aflată în apropierea locului incendiului, la ieșirea din Buzău, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert.

Din primele informații, nu sunt persoane surprinse de incendiu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.