Incendiu puternic la o hală cu autoturisme în Vrancea. Cel puțin 9 vehicule au fost făcute scrum
Incendiu puternic în Constanța la un depozit de materiale de construcție
Ultima Ora Social

Incendiu la o mănăstire din Dobrogea. Călugării s-au autoevacuat

Un incendiu violent a izbucnit marți la mănăstirea „Sfinţii Ierarhi Nicolae şi Bretanion” din localitatea 23 August din județul Constanța. Mai mulți călugări și personal auxiliar s-au autoevacuat, dar până în prezent nu sunt informații că vreo persoană ar fi fost rănită, conform mediafax.ro

Pompierii militari au fost solicitați să intervină, marți, în localitatea 23 August din județul Constanța, după ce acoperișul clădirii care adăpostește chiliile călugărilor de la mănăstirea „Sfinţii Ierarhi Nicolae şi Bretanion” a fost cuprins de flăcări.

„Arde acoperișul generalizat, propagat și la etajele inferioare. La locul intervenției sunt peste 40 de pompieri cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime din cadrul a cinci subunități. La fața locului se mai deplasează încă o autoscară mecanică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, Anca Chiriță.

Până în prezent nu există informații că vreo persoană ar fi fost rănită în incendiu, dar mai multe persoane, călugări și personal auxiliar, s-au autoevacuat.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, de care aparține mănăstirea, spun că în prezent acolo locuiesc patru călugări și personal auxiliar, „frați și muncitori”.

Mănăstirea „Sfinţii Ierarhi Nicolae şi Bretanion” a mai fost afectată de un incendiu, în 2010. Atunci flăcările au cuprins anexe ale lăcașului sfânt, în care erau depozitate documente, haine, cărți şi alte obiecte de cult destinate comercializării.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.