Imaginile groazei. Cutremur devastator în Turcia. Cel puțin 14 persoane au murit. FOTO. VIDEO 1
Breaking News Externe Social Ultima Ora

Imaginile groazei. Cutremur devastator în Turcia. Cel puțin 14 persoane au murit. FOTO. VIDEO

Cel puțin 14 persoane au murit și alte persoane au fost rănite după ce mai multe clădiri s-au prăbuşit în apropierea epicentrului cutremurului produs vineri în estul Turciei, care a fost resimțit în mai multe țări din regiune, potrivit Reuters.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter a lovit provincia Elazig, situată la aproximativ 550 km est de capitala Ankara, a informat Centrul Seismologic European-Mediteranean (EMSC). Seismul a fost urmat de zeci de replici.

Opt persoane au murit în Elazig și alte șase în provincia vecină, Malatya, a anunţat Autoritatea turcă pentru Dezastre și Gestionare a Situațiilor de Urgență (AFAD). Guvernatorii celor două regiuni au declarat că sute de persoane au fost rănite.

Televiziunea de stat TRT a arătat imagini cu polițişti și membrii ai echipeloor de intervenţie care efectuau căutări intr-o clădire parțial prăbușită în Elazig. Ferestrele au fost sparte și balcoanele s-au prăbușit la pământ.

Imaginile groazei. Cutremur devastator în Turcia. Cel puțin 14 persoane au murit. FOTO. VIDEO 1 Imaginile groazei. Cutremur devastator în Turcia. Cel puțin 14 persoane au murit. FOTO. VIDEO 2

La o altă clădire prăbușită, echipele au îndepărtat cu mâinile cărămizile și tencuiala din ruine.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a descris cutremurul ca fiind un incident „de nivel 3”, conform planului naţional de intervenție în caz de urgență. Acest lucru înseamnă că necesită asistență la nivel național, dar ar putea avea nevoie şi de ajutor internațional.

Mass-media de stat din Siria și Iran au informat că seismul a fost resimțit şi în aceste țări. Mass-media locală din Liban a declarat că orașele Beirut și Tripoli au resimțit și ele cutremurul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.