Noi detalii despre dosarul 10 august. Se cer detalii de la Spitalul Floreasca
Justiție Social Ultima Ora

Imagini cu momentul de la Springtime, filmat dintr-o dubă a Serviciului pentru Acţiuni Speciale

Au apărut noi imagini cu momentul de la Springtime, despre care Jandarmeria a spus că a fost factorul decisiv pentru intervenția în forță în Piața Victoriei, la mitingul diasporei din 10 august.

Clipul a fost înregistrat chiar dintr-o dubă a SAS (Serviciul pentru Acţiuni Speciale), în momentul în care două dintre mașinile mascaților Poliției Române au intervenit în zona Springtime.

Din imaginile obținute și difuzate de Realitatea TV se observă haosul care a dominat intervenția forțelor de ordine, dar și faptul că mascații SAS din teren nu erau de acord cu ordinele primite de la superiori.

Clipul a fost înregistrat chiar dintr-o dubă a SAS (Serviciul pentru Acţiuni Speciale), în momentul în care două dintre mașinile mascaților Poliției Române au intervenit în zona Springtime.

Din imaginile obținute și difuzate de Realitatea TV se observă haosul care a dominat intervenția forțelor de ordine, dar și faptul că mascații SAS din teren nu erau de acord cu ordinele primite de la superiori.

În clipul înregistrat, cel mai probabil de unul dintre luptătorii SAS, aceștia sunt auziți când îi înjură pe cei care le-au dat ordinul să intervină acolo, când și-au dat seama că au fost trimiși fără motiv.

Luptător SAS: Eliberați și plecăm!

Luptător SAS: Și-au bătut **** de noi, băi!

Luptător SAS: Ne lasă să plecăm, ce să mai… Vorba bună mult aduce!

Ordin prin stație: Retrage-te de acolo!

Luptător SAS: Cine a dat ordinul ăsta, bă?

Luptător SAS: Dragoș!

Oamenii scandează „Fără violență!’, iar cele două dube ale SAS încearcă să elibereze zona, când primesc prin stație ordinul să se întoarcă prin altă zonă, fază care irită mulțimea.

Luptător SAS: Să-mi dai stația să-i *** în stație!

Luptător SAS: Nu te duce! Nu te duce!

Luptător SAS, prin stație: Vrem să părăsim piața, vă rugăm să ne lăsați!

Luptător SAS, prin stație: Ne bombardează cu obiecte.

Prin stație: Vin acum forțele în sprijin!

Luptător SAS: Mamă ce dă cu spray!

La un moment dat, se aude cum un luptător SAS spune, atunci când protestatarii aruncă obiecte contondente către mașina lor… „Merităm! Nu noi…”

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București anunţa joi, 16 august, că s-a întocmit dosar penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracţiunea de distrugere, după ce autospeciale ale Poliţiei ar fi fost avariate la protestul din data de 10 august, în zona unui restaurant fast-food din Piaţa Victoriei. Două filmări făcute publice în aceeași zi nu susțin, însă, teoria distrugerii mașinilor de Poliție.

„La faţa locului, pentru a verifica sesizarea, au fost direcţionate echipaje ale Serviciului Acţiuni Speciale, competente a interveni în situaţia comiterii unor fapte de natură penală. La momentul în care au ajuns la locul indicat existau grupuri de persoane care manifestau, dar nu au fost observate distrugeri. În acest sens, a fost transmisă dispoziţia de retragere din zonă şi reluarea poziţiei iniţiale de staţionare. La punerea în mişcare a autospecialelor de Poliţie, persoanele care manifestau le au înconjurat şi nu le au permis deplasarea”, se arată într-un comunicat al DGPMB.

Sursa citată susţine că, pentru a nu provoca vreo vătămare, s-a luat decizia de a rămâne pe loc, în interiorul maşinilor, fără a răspunde în vreun fel la acţiunile care se exercitau din exterior.

„Mai multe zeci de persoane au lovit cu palmele şi pumnii în caroserii, fapt pentru care s-a solicitat sprijin, în suport fiind direcţionate alte echipaje. Şi acestea au fost blocate de persoanele care manifestau, s-a încercat prin acţiuni specifice politiştilor de intervenţie depăşirea blocajului, dar nu s-a reuşit deplasarea către colegii lor, fapt pentru care s-a solicitat sprijinul Jandarmeriei pentru a permite ieşirea autospecialelor din zonă, acestea deja înregistrând avarii. Echipajele angrenate în verificarea sesizării au fost retrase, avariile înregistate la autospeciale făcând obiectul unui dosar constituit sub aspectul infracţiunii de distrugere. Toate deciziile de pe parcursul intervenţiei au fost luate în contextul situaţiei concrete în teren şi în limitele de competenţă pe care ni le oferă legea”, se mai arată în comunicatul Poliţiei. 

Avem inregistrare din mașinile de poliție de la springtime unde au fost "atacate" . Mulțumim realitatea tv

Publicată de Rezist Liber pe Joi, 16 august 2018

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.