Ianis Hagi, comparat cu Messi în presa spaniolă
Ianis Hagi, ofertă de la o nouă echipă. ”Transferul este într-o stare avansată”
Ultima Ora Sport

Ianis Hagi, comparat cu Messi în presa spaniolă

Căpitanul formației FC Viitorul, Ianis Hagi, a fost inclus pe o listă în care apar unii dintre cei mai importanți atacanți din Europa. Potrivit site-ului din Spania sport.es, jucătorul român seamănă cu vedeta campioanei Barcelona, argentinianul Messi, în proporție de 85.7%.

Calculul a fost făcut în urma statisticilor realizate de societatea Big Data, care conține o bază de date ce cuprinde mai mult de 71.600 de fotbaliști de la 2.300 de echipe analizați în urma a 73.000 de meciuri.

Jurnaliștii spanioli au cerut informații despre care ar fi jucătorii care s-ar apropia de nivelul decarului grupării blaugrana. Cu ajutorul companiei Driblab, care folosește statisticile pentru a forma profilul fotbaliștilor cu scopul de a ajuta cluburile care doresc să cumpere un jucător, publicația Sport a aflat ce jucători seamănă cu deținătorul a cinci „Baloane de Aur”.

Au fost realizate două liste, una cu fotbaliștii care seamănă cu Messi, iar a doua cu jucătorii sub 23 de ani care se apropie de argentinian.

Statisicile au fost realizate după ce jucătorii au fost analizați la 12 capitole: participarea în timpul unui meci, goluri reușite în urma acțiunilor proprii, golurile așteptate să fie marcate pentru partida respectivă, loviturile reușite, atingerea mingii pe terenul adversarilor, procentajul de reușită a paselor, pasele pe terenul adversarilor, pasele de gol așteptate în partida respectivă, pasele cheie, de câte ori jucătorul pierde mingea sau de câte ori este deposedat, presiunea când este în posesia balonului și câte faze complete reușește.

Potrivit Big Data, cel care se apropie cel mai mult de argentinian este Eden Hazard, cu 92.7%, jucătorul lui Chelsea, dorit de Real Madrid. Belgianul îl depășește pe Messi la trei dintre cele 12 capitole analizate: de câte ori pierde mingea sau de câte ori este deposedat, presiunea când este în posesia balonului și câte faze complete reușește. La restul celor nouă puncte, căpitanul Barcelonei este peste Hazard.

Lista completă:

1 – Eden Hazard (Chlesea) – 92,7%

2 – Kylian Mbappé (PSG) – 91,3%

3 – Sergio Agüero (Manchester City) – 91,1%

4 – Angel Di María (PSG) – 90,5%

5 – Neymar (PSG) – 89,5%

6 – Mohammed Salah (Liverpool) – 89%

7 – Steven Berghuis (Feyenoord) – 88,9%

8 – Iago Aspas (Celta) – 88,3%

9 – Paulo Dybala (Juventus) – 88,2%

10 – Alexis Sánchez (Arsenal) – 88,1%

Referitor la jucătorii sub 23 de ani, Ianis Hagi se află pe locul doi în lista realizată de Big Data:

1 – Steven Berwijn (PSV) – 89,6%

2 – Ianis Hagi (FC Viitorul) – 85,7%

3 – Ousmane Dembélé (FC Barcelona) – 85,2%

4 – Malcom (Girondins de Burdeos) – 85%

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.