Hidrologii atenționează. Cod portocaliu de inundații în 3 județe
Ultima Ora Social

Hidrologii atenționează. Cod portocaliu de inundații în 3 județe

 Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Harghita, Covasna și Brașov, până joi noapte. Și Dunărea rămâne sub avertizări cod galben şi cod portocaliu, în timp ce alte râuri din opt județe sunt doar sub cod galben.

Codul portocaliu a fost emis pentru perioada joi ora 15.20 – ora 24.00 pe râurile mici din bazinele hidrografice Buzău – bazin superior și afluenții de stânga din bazinul mijlociu, județele Harghita, Covasna și Brașov.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici dîn bazinele hidrografice Bâsca Mare și Slănic – bazin superior.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de inundație.

Și Dunărea este, până în 20 iunie, respectiv până în 17 iunie, sub avertizări cod galben şi cod portocaliu, urmând să fie afectate judeţele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Sub cod galben la această oră mai sunt râuri din Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Harghita, Bistrița – Năsăud, Mureș și Argeș, până joi la ora 24.00.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.