Document. Proiect de lege pentru salvarea primăriilor de la faliment
”Timișoara, înainte de orice!” Ce proiecte s-au pregătit
Ultima Ora Social

Halucinant: Spor de xerox la primăria unei comune din Gorj

Primăria unei comune din județul Gorj le-a oferit angajaților un spor pentru lucrul cu xeroxul, informează gorjeanul.ro. Este vorba despre Primăria din Vladimir, condusă de Ion Ianăşi, iar totul a ieșit la iveală în urma unui control al inspectorilor Curții de Conturi. 

Cel mai recent control a avut loc la finalul anului 2018, când au fost descoperite mai multe nereguri, printre care efectuarea de cheltuieli de personal neprevăzute de legislația în vigoare, în valoare totală de 322 mii lei.

Concret, angajații Primăriei au primit sporuri de 25%, spor de dificultate de 50% și spor de stabilitate de 15% la salariul de încadrare. De asemenea, un salariat a fost recompensat cu un spor de xerox de 15% din salariul de bază. este vorba despre o sumă de 3.000 de lei.

Deși neregulile scoate la iveală de Curtea de Conturi fac referire la anul de execuție bugetară 2017, primarul din Vladimir susține că sporurile cu pricina nu au mai fost acordate de ani buni.

„Noi nu mai dăm aceste sporuri. Ce-au constatat dânşii a fost prin 2013, acum nu mai dăm. Acel spor de xerox a fost dat prin dispoziție unui angajat, după care i s-a tăiat, nu a mai beneficiat de el. Era vorba despre un angajat care se ocupa de xerox, cred că undeva la 5-6 luni l-a încasat, nu mai ştiu exact. Nu se mai dau nici un fel de sporuri în prezent. Şi noi am recâştigat unele dintre ele în instanță, am avut hotărâri judecătoreşti. Dar acum, după noua lege a salarizării, nu s-au mai dat”, a declarat Ion Ianăşi pentru sursa citată.

Potrivit auditorilor Curții de Conturi, „abaterile constatate se află în curs de valorificare”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.