Guvernul vrea să împiedice abandonul școlar. Vezi ce măsuri s-au luat
Ultima Ora Social

Guvernul vrea să împiedice abandonul școlar. Vezi ce măsuri s-au luat

Guvernul vrea să împiedice abandonul școlar. Vezi ce măsuri s-au luat

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a lansat, joi, în consultare publică, proiectul de Hotărâre a Guvernului prin care se majorează, cu 70 de lei, sprijinul financiar acordat beneficiarilor programului „Bani de liceu”. Scopul majorării este reducerea abandonului şcolar.

“Prin proiectul iniţiat şi supus consultării publice suma acordată fiecărui beneficiar creşte de la 180 lei/lunar la 250 lei/lunar, unul dintre obiectivele urmărite prin această măsură fiind reducerea abandonului şcolar”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Sursa citată mai menţionează că a crescut şi plafonul venitului fiecărui membru de familie, plafon nemodificat din septembrie 2004

“Având în vedere necesitatea corelării plafonului de acordare a sprijinului cu situaţia economică actuală – salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată fiind, începând cu ianuarie 2018, de 1.900 lei lunar – valoarea acestui plafon creşte, la rândul său, de la 150 lei la 500 lei/membru de familie”, se mai arată în scomunicat.

Sursa citată mai precizează că indexarea cuantumului plafonului la acest nivel va asigura accesul în programul „Bani de liceu” pentru un număr mai mare de potenţiali beneficiari.

Programul „Bani de liceu” are scopul de a acorda un sprijin financiar elevilor din licee şi şcoli de artă şi meserii

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.