Guvernul cumpără 1 milion de teste pentru depistarea Coronaviruslui 1
Social Ultima Ora

Guvernul cumpără 1 milion de teste pentru depistarea Coronaviruslui

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat vineri, la Zalău, că, în zilele următoare, guvernul va cumpăra un milion de teste rapide pentru depistarea infecției cu Sars-Cov-2, în contextul în care unitățile de primiri urgențe sunt foarte aglomerate.

”Pentru că se creează aglomerări la nivel de unităţi de primire urgenţă, am achiziţionat deja aproximativ 50.000 de teste rapide cu antigen, care sunt împărţite la spitalele din ţară, care să fie folosite pentru pacienţii simptomatici, atenţie, doar pentru pacienţii simptomatici, că acolo aceste teste sunt relevante, iar în perioada următoare urmează o achiziţie de aproximativ un milion de astfel de teste, deci în zilele următoare”, a declarat Turcan.

Vicepremierul a mai anunțat că, tot pentru degrevarea UPU şi evitarea aglomerărilor din aceste unităţi, s-a decis, împreună cu asociațiile medicilor de familie, tratarea pacienților asimptomatici, dar testați pozitiv, la domiciliu. Pentru fiecare pacient monitorizat de către medicii de familie se alocă 105 lei, a precizat Turcan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.