Guvernul a stabilit! Cei care vor să facă plajă fără șezlong trebuie să respecte aceleași reguli de distanțare socială 3
Social turism Ultima Ora

Guvernul a stabilit! Cei care vor să facă plajă fără șezlong trebuie să respecte aceleași reguli de distanțare socială

Persoanele care doresc să stea la plajă fără şezlonguri, la malul mării, trebuie să respecte aceleaşi reguli ca şi persoanele care fac plajă în zona amenajată.

„Popular spus, pentru cei care doresc să facă plajă la marginea apei, fără şezlonguri. Aceste persoane trebuie să respecte aceleaşi reguli de distanţare socială şi reguli impuse precum cele pentru persoanele care fac plajă pe şezlonguri”, a spus Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru.

Totodată, a fost inclusă posibilitatea de renunţare, în unele situaţii, la măsura izolării la domiciliu pentru persoanele care vin din anumite ţări.

„În cadrul acestui proiect de hotărâre de guvern a fost inclusă posibilitatea, extrem de importantă, aşa cum domnul prim-ministru Ludovic Orban a anunţat de mai multe ori, că în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, în ceea ce priveşte măsura izolării la domiciliu a persoanelor care vin din alte ţări, acestea vor putea fi relaxate gradual, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice din ţările din care aceştia provin.

Practic, prin modificarea HG şi prin această reglementare, la propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică, în urma evaluării unor criterii care să confirme faptul că există un risc scăzut din ţările de provenienţă ale cetăţenilor care vin în ţara noastră, în acele situaţii, la propunerea INSP, cu aprobarea Comitetului Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă şi prin Ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului afacerilor Interne, se pot institui excepţii pentru persoanele care vor fi obligate să respecte măsura izolării la domiciliu.

Practic se deschide posibilitatea odată cu această măsură ca în cazurile în care se pot relaxa aceste condiţii pentru unele ţări de provenienţă, cetăţenii care se întorc în România să nu mai fie obligaţi la măsura izolării la domiciliu”, a afirmat Dancă.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii