Un candidat care a vrut să-și ia permisul de conducere, a mers rupt de beat la examen
Un candidat care a vrut să-și ia permisul de conducere, a mers rupt de beat la examen
Social Ultima Ora

Pressonline.ro: Guvernul a decis înfiinţarea unui registru unic al vehiculelor înregistrate la nivelul localităţilor. Probă video pentr A1, A2

Guvernul a decis, marţi, printr-o ordonanţă de modificare a OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, înfiinţarea unui registru unic de către Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări, în vederea constituirii unei evidenţe unitare a vehiculelor înregistrate, care se ţine la nivelul primarilor comunelor, ai oraşelor, ai municipiilor şi sectoarelor Capitalei, scrie pressonline.ro.

Potrivit unui comunicat al MAI, de asemenea, prin acest act normativ, este extinsă obligativitatea înregistrării audio-video a probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi în ceea ce priveşte proba practică susţinută pentru categoriile A1, A2 şi A, cu excepţia probei din poligon.

Mai mult, ordonanţa adoptată marţi reglementează şi competenţa DGPCI de a elibera permisul de conducere internaţional.

‘Modalitatea şi condiţiile de emitere urmează să fie stabilite, cât mai curând posibil, prin regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002, în conformitate cu prevederile Convenţiei asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 şi ratificată de România prin Decretul nr. 318/1980’, se precizează în comunicat.

Ordonanţa pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost aprobată astăzi, 31.01.2023, în ședința de Guvern. Proiectul de act normativ este promovat din inițiativa Ministerului Afacerilor Interne și are ca scop îmbunătățirea cadrului legal din acest domeniu.

Prin Ordonanță se creează cadrul legal în baza căruia este ținută evidența centralizată a vehiculelor înregistrate la nivelul primarilor comunelor, orașelor, municipiilor şi sectoarelor municipiului București, prin constituirea unui registru unic de către Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări.

De asemenea, prin prezentul act normativ este extinsă obligativitatea înregistrării audio-video a probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere și în ceea ce privește proba practică susținută pentru categoriile A1, A2 și A, cu excepția probei susținută în poligon.

Mai mult, ordonanța adoptată astăzi reglementează și competența D.G.P.C.Î. de a elibera permisul de conducere internațional. Modalitatea și condițiile de emitere urmează să fie stabilite, cât mai curând posibil, prin regulamentul de aplicare a O.U.G. nr.195/2002, în conformitate cu prevederile Convenției asupra circulației rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 și ratificată de România prin Decretul nr. 318/1980.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.