Grădinițele din Ilfov, pregătite să își reia activitatea 1
Ultima Ora Social

Grădinițele din Ilfov, pregătite să își reia activitatea

În popor se spune că toamna se numără bobocii. Noi numărăm grădinițele care trag tare zilele acestea să fie gata pentru prichindeii plini de energie care le vor trece pragul pe 9 septembrie.

Câteva exemple:

În gradinița Căsuța Copilăriei din Buftea sunt așteptați 280 de copii, iar lucrările sunt pe ultima sută de metri. Se montează aparate de aer conditionat peste tot, se schimbă parchetul, se repară grupurile sanitare.

Grădinița Nr. 3 din Bragadiru este utilată și mobilată ultramodern. Cadrele didactice, toate titulare, își așteaptă cu brațele deschise cei peste 180 de copii. De anul acesta grădinița va funcționa cu 6 grupe față de 4, câte au fost până acum.

În Domnești, Grădinița „Tărâmul prieteniei” este în extindere pentru următorul an școlar. Grădinița dispune de o sală de festivități, teren mare de joacă și va funcționa cu 8 săli de grupe din care 5 sunt cu program prelungit. Grădinița este dotată la standarde europene, fiecare clasă are laptopul și videoproiectorul ei. Are o bucătărie proprie utilată ultramodern, inclusiv cu lift pentru transportul alimentelor.

Grădinița Voinicel din Chitila are un corp de clădire eco cu panouri solare – pentru căldură și electricitate – și terasă cu gazon natural, acolo unde se joacă cei mici sub supraveghere educatoarelor. Grădinița este una cu program prelungit, are grupuri sanitare la fiecare din cele 6 săli de curs și dormitoare.

La grădinița Nr. 2 din Otopeni s-au montat table interactive, s-au instalat lămpi UV, s-au schimbat aparatele de aer condiționat și s-a văruit exteriorul clădirii.

Consiliul Județean Ilfov a construit, în asocieri cu primăriile, grădinițe cu program prelungit în 1 Decembrie, Bragadiru, Cernica, Dascălu, Dărăști, Domnesti, Dobroiești, Dragomirești. Tot în asociere, CJ a construit și grădinițe cu program normal în Corbeanca (sat Tamași) și Vidra (sat Sintești) și a modernizat și dotat unitățile din Copăceni, Ciolpani, Grădiștea, Petrachioaia, Tunari.

Consiliul Județean Ilfov construiește în prezent grădinițe în Ciolpani, Ștefănești, Ciorogârla și Gruiu. În stadiu avansat este și reabilitarea grădiniței din Corbeanca. În derulare, în diverse stadii premergătoare construcției, sunt și contracte pentru Mogoșoaia și Periș. Tot cu sprijinul CJ, grădinița din Popești Leordeni și cea din Cernica vor fi extinse.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.