Farul noua campioană
Farul noua campioană
Sport Ultima Ora

Gigi Becali, umilit de Gică Hagi. Farul zdrobește FCSB, chiar pe Arena Națională. 3-2 pentru constănțeni

FCSB, echipa patronată de Gigi Becali a suferit un nou eșec pe teren propriu.

FC. Farul, echipa lui Gică Hagi a învins-o dramatic pe FCSB, cu 3-2, pe Arena Națională, din București.

Gazdele, FCSB, au condus până în minutul 90+4 cu 2-1. Constănţenii au înscris golurile victoriei în numai două minute.

Bucureştenii au deschis scorul în minutul 47, prin Cordea, care a fructificat pasa lui Florinel Coman. Farul a egalat în minutul 56, dintr-o lovitură liberă executată de Alibec. După numai două minute, arbitrul Horaţiu Feşnic a cordat penalti la duelul dintre Cordea şi M. Popescu, iar Compagno a transformat, aducându-le în avantaj pe gazde.

În minutul 71 Octavian Popescu a înscris, dar golul a fost anulat după consultarea VAR, din cauza unei poziţii de ofsaid. În minutul 90 Dawa a fost eliminat pentru fault din poziţie de ultim apărător şi meciul s-a schimbat total.

Constănţenii au înscris de două ori în numai două minute, prin autogolul lui Omrani şi prin şutul lui Borza, în minutele 90+4 şi 90+6, iar Farul a revenit pe primul loc în clasament.

Toate golurile s-au marcat în repriza a doua, iar finalul a fost „de foc”, cu un autogol și un gol în minutele 90+5 și 90+6. Farul e lider din nou.

FCSB: Târnovanu – V. Creţu, Dawa, Tamm, Sorescu (Pantea 46) – Olaru, Ad. Şut, Edjouma (Fl. Coman 46) – Cordea (Miculescu 61), Compagno (Omrani 61), Oct. Popescu (Oaidă 79). ANTRENOR: Mihai Pintilii

FARUL: Aioani – Baravykas (Sîrbu 36), Larie, M. Popescu, Kiki (Borza 27) – T. Băluţă, Nedelcu (Sali 66), Artean – Alibec, L. Munteanu (Mazilu 65), Grameni (Casap 66). ANTRENOR: Gheorghe Hagi

Cartonaşe galbene: Compagno 53, Olaru 69, Omrani 75, Pantea 81 / Grameni 4, Alibec 22, Nedelcu 28, M. Popescu 58

Cartonaş roşu: Dawa FCSB) min. 90

Arbitri: Horaţiu Feşnic – Valentin Avram, Alexandru Cerei

Arbitri VAR: Ovidiu Haţegan – Vladimir Urzică.

Finul l-a bătut pe naș. FCSB învinsă de Farul
Finul l-a bătut pe naș. FCSB învinsă de Farul

Iată cinci comparaţii interesante între cele două echipe (medii pe meci în primele 22 de etape):

Şuturi expediate: FCSB – 15,5 şuturi / meci, Farul – 13,5 şuturi / meci

Ocazii de gol: FCSB – 6 ocazii / meci, Farul – 4,9 ocazii / meci

Pase reuşite: FCSB – 417 pase reuşite / meci (82 %), Farul – 389 pase reuşite / meci (80 %)

Dueluri aeriene câştigate: FCSB – 26 dueluri câştigate / meci, Farul – 20 dueluri câştigate / meci

Dueluri la sol câştigate: FCSB – 65 dueluri câştigate / meci, Farul – 60 dueluri câştigate / meci

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 31 de ori în principala competiţie internă, de 21 de ori s-au impus bucureştenii, de șase ori au câştigat constănţenii, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Cea mai recentă dispută directă a avut loc în turul sezonului regulat, pe 31 august 2022, când Farul s-a impus la Ovidiu cu un categoric 3-1, golurile fiind înscrise de D. Alibec, K. Doukoure, Grameni, respectiv A. Compagno.

Gheorghe Hagi vs FCSB în toate competiţiile: 26 de jocuri – 5 victorii – 3 remize – 18 înfrângeri.

Niciunul dintre cele 26 de dueluri nu s-a terminat fără gol marcat. În schimb, în 13 dintre aceste partide s-a înscris de cel puţin trei ori.

Nu în ultimul rând, de notat că, în cazul în care va fi utilizat, Darius Olaru va bifa meciul cu numărul 200 în Superliga României, competiţie în care a debutat în tricoul medieşenilor, pe 19 septembrie 2016, în Astra Giurgiu – Gaz Metan 0-2. În tot acest interval (șapte sezoane), actualul mijlocaş al roş-albaştrilor a reuşit 25 de goluri, 25 de pase decisive, a scos 10 penalty-uri şi a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători din competiţia internă.

În turul de la Ovidiu, „marinarii” s-au impus în fața roș-albaștrilor, scor 3-1, datorită golurilor marcate de Denis Alibec, Kevin Doukoure și Constantin Grameni.

În acest moment, Farul Constanța se află pe poziția a doua a clasamentului, la doar două puncte de CFR Cluj, în timp ce FCSB ocupă poziția a patra, cu un cumul de 41 de puncte.

Datorită victoriei, Farul a revenit pe primul loc în Liga 1, cu un punct peste CFR Cluj, care are, însă, un meci mai puțin disputat, cu FC Voluntari, programat luni, de la ora 20:00, în direct la Digi Sport 1.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.