Gigi Becali a scăpat de plata unui MILION de EURO. Cum a reușit 1
Ultima Ora Justiție

Gigi Becali a scăpat de plata unui MILION de EURO. Cum a reușit

Gigi Becali a scăpat de procescul de calomnie pe care i l-a deschis juristul Florin Talpan, datorită unei apărării bine argumentate a avocaților.

Florin Talpan, juristul de la CSA Steaua, l-a dat în judecată pe Gigi Becali, finanțatorul FCSB, invocând faptul că a fost calomniat. Talpan a cerut daune de 1 milion de euro, a câștigat în instanță, dar s-a ales doar cu 3.000 de euro. Conform cancan.ro, avocații lui Becali s-au folosit de Dicționarul Explicativ al Limbii Române și de poezia Scrisoarea a III-a a lui Mihai Eminescu, pentru apărare.

„Sub un alt aspect, arată pârâtul, expresiile de care se plânge reclamantul nu au, în realitate, conotaţia atingerii demnităţii şi onoarei, dată de acesta:

1. a nu fi în apele lui = a fi prost dispus, abătut, tulburat; a nu-i fi toţi boii acasă. Sursa: Dicţionar de expresii şi locuţiuni româneşti

2. îl iau şi îl duc la oi» nu ar reprezenta o jignire în sine, nu s-ar putea deduce care este defăimarea şi care este atingerea adusă imaginii. Aceasta nu este o insultă, şi nici atât o calomnie; dacă s-ar fi afirmat că îl duc la casa de nebuni s-ar fi putut interpreta ca o jignire.

3. în ceea ce priveşte spusele altor persoane, pe care pârâtul doar le-a preluat, nu s-ar putea pune problema ca pârâtul să fie răspunzător, de vreme ce a subliniat, în timpul discuţiei, că este vorba despre ceea ce au afirmat alte persoane, iar nu despre ceea ce spune el însuşi.

4. Expresia O să mai fie care sunt nebuni şi sunt lacomi şi le-a luat diavolul minţile nu s-a referit la reclamant, nu a fost făcută nici o afirmaţie directă la adresa acestuia sau a altcuiva, ci s-a vorbit la modul general, fără să fie acuzat cineva anume. Este acelaşi procedeu pe care şi clasicii literaturii române l-au folosit, apelând la expresii şi cuvinte extrem de dure, dar sugestive pentru a-şi exprima dezaprobarea lor faţă de unele realităţi istorice şi sociale, fără a se putea spune că discursul ar reprezenta o înşiruire de insulte şi calomnii la adresa cuiva (citându-se, în acest sens, un fragment din Scrisoarea a III-a, de Mihai Eminescu”, se arată în documentele depuse de avocații lui Becali la dosar.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.