Germania critică Israelul după decizia de a demola un sat de beduini
Ultima Ora Externe

Germania critică Israelul după decizia de a demola un sat de beduini

Germania critică Israelul după decizia de a demola un sat de beduini

Planul autorităţilor israeliene de a demola un sat de beduini dintr-o zonă ocupată în Cisiordania are un nou critic, şi anume Germania.

Ministerul german de Externe a anunţat luni că se opune demolării satului Khan al-Ahmar, situat între două colonii evreieşti şi populat de 173 de beduini. Soarta acestei localităţi de la est de Ierusalim a devenit motiv de îngrijorare la nivel internaţional.

„Ne-am prezentat poziţia şi cerem ca planul de demolare să nu meargă mai departe“, a spus un purtător de cuvânt al diplomaţiei germane, potrivit DPA.

După ani de luptă în instanţă, Curtea Supremă a Israelului a aprobat în mai demolarea acestui sat, iar buldozere au fost plasate în apropiere.

Autorităţile israeliene afirmă că localitatea Khan al-Ahmar a fost construită fără autorizaţie şi este situată prea aproape de autostradă. Cei 173 de locuitori ai satului ar urma să fi mutaţi în apropierea satului palestinian Abu Dis, aflat la circa 12 kilometri distanţă. Ei au termen până la 1 octombrie să-şi abandoneze casele.

ONU şi numeroşi activişti pentru drepturile omului denunţă această situaţie, apreciind că poate duce la un transfer forţat de populaţie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.