FRF va sesiza UEFA cu privire la selecționerul Norvegiei. Ce a spus despre copiii români de pe stadion 1
FRF va sesiza UEFA cu privire la selecționerul Norvegiei. Ce a spus despre copiii români de pe stadion
Ultima Ora Sport

FRF va sesiza UEFA cu privire la selecționerul Norvegiei. Ce a spus despre copiii români de pe stadion

Răzvan Burleanu a anunțat că FRF va sesiza UEFA vis a vis de declarațiile făcute de selecționerul Lars Lagerback, care a spus, înainte de meciul România – Norvegia de pe Arena Națională, că dacă cei 30.000 de copii prezenți pe stadion vor avea un comportament rasist își va scoate echipa de pe teren.

Președintele FRF spune că oficialii de la Casa Fotbalului au rămas umiți la declarațiile lui Lagerback. Într-un interviu acordat cu câteva minute înaintea partidei, Burleanu a anunțat că va sesiza UEFA în legătură cu declarația insultătoare a tehnicianului nordic.

„Am rămas și noi uimiți de reacția lor. Noi considerăm că este o insultă adusă copiilor noștri, de altfel vom și informa delegatul UEFA asupra acestei declarații. Selecționerul Norvegiei greșește când consideră că poporul român este unul rasist sau xenofob, confundă țările probabil”, a declarat Burleanu, conform DigiSport.

Înainte de meci, presa norvegiană a scris că noridicii au de gând să iasă de pe teren dacă cei 30.000 de copii vor avea un comportament cu tentă rasistă în timpul partidei România – Norvegia. UEFA ne-a păsuit și a acceptat să aducem copiii pe Arena Națională, după ce ne-a suspendat în urma indicentelor rasiste din timpul partidei România – Spania 1-2.

La finalul meciului, România – Norvegia, scor 1-1, Răzvan Burleanu a declarat că rezultatul de egalitate este unul bun: „Trebuie să câştigăm meciul cu Suedia indiferent de ce se întâmpla în această seară. A fost un meci frumos, a fost un meci deschis, chiar a avut ritm. Cred că şi copiii s-au bucurat. Ne-am fi dorit să plece acasă cu cu o victorie a tricolorilor în această seară, dar până la urmă e un rezultat bun, ne ajută şi egalul din Suedia, astfel încât totul se joacă până în ultima etapă”.

Echipa naţională de Fotbal a României a încheiat la egaliate meciul cu Norvegia, disputat marți, pe Arena Națională, scor 1-1, din grupa F de calificare la EURO 2020. Tricolorii au fost egalaţi în minutul 90+2, ratând şansa de a urca pe locul secund în grupă.

Într-un alt meci al grupei din care face parte România, Suedia a terminat la egalitate cu Spania, scor 1-1. Berg a deschis scorul pentru gazde, în minutul 50, însă Rodrigo a scos un punct pentru iberici, în minutul 90+2. De asemenea, Insulele Feroe-Malta s-a încheiat 1-0.

Clasamentul grupei F de calificare, după opt runde disputate:

1. Spania – 20p2. Suedia – 15p3. România – 14p4. Norvegia – 11p5. Insulele Feroe – 3p6. Malta – 3p

Meciurile rămase de disputat în grupa F:15 noiembrie: România-Suedia/ Spania-Malta/ Norvegia-Insulele Feroe18 noiembrie: Spania-România/ Suedia-Insulele Feroe/ Malta-Norvegia

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.