CANABIS, legalizat în scop terapeutic. În ce țară se întâmplă acest lucru
Breaking News Justiție Social Ultima Ora

Foto. Peste 200 de kilograme de canabis și muguri au fost descoperite de DIICOT în urma a două percheziții

Peste 200 de kilograme de plante de cannabis şi muguri au fost găsite de poliţiştii din judeţul Caraş-Severin şi procurorii DIICOT în urma a două percheziţii. Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de risc.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate o cultură outdoor formată din 97 de plante de cannabis, în diferite stadii de vegetaţie, cu înălţimi cuprinse între 1 şi 2 m, în cantitate totală de peste 150 de kilograme de masă verde brută, peste 50 de kilograme de muguri de cannabis, masă verde uscată, 5 grame de substanţă pulverulentă, susceptibilă a fi cocaină, un aparat de vidare a pungilor, un generator de curent cu suflantă cu aer cald, o instalaţie de irigare, pompă de stropit plante, 4 telefoane mobile, 1 grinder şi 3 cântare de precizie.

Foto. Peste 200 de kilograme de canabis și muguri au fost descoperite de DIICOT în urma a două percheziții 5

Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi înfiinţat şi întreţinut o cultură de cannabis, în vederea comercializării en-gross către diferite persoane”, se arată în comunicatul IPJ.

Seminţele de canabis ar fi fost procurate din Spania şi cultivate într-o zonă greu accesibilă şi izolată, înconjurată de pădure, din comuna Domaşnea, judeţul Caraş-Severin, loc unde şi-ar fi amenajat diferite instalaţii de irigare prin picurare, folosind inclusiv fertilizatori pentru dezvoltarea rapidă a plantelor.

”După recoltare, plantele ar fi fost prelucrate şi pregătite pentru distribuţie într-o anexă situată în apropierea plantaţiei outdoor, urmând a fi distribuite în Caraş-Severin, Timiş şi Gorj, fie în mod direct, fie prin intermediari”, precizează sursa citată.

Foto. Peste 200 de kilograme de canabis și muguri au fost descoperite de DIICOT în urma a două percheziții 6

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.