Putin a fugit din Moscova
Putin a fugit din Moscova
Exclusiv Externe Ultima Ora

FOTO. Disperare la Moscova. Putin și-a a dus mercenarii din Africa și i-a trimis în Ucraina

Rusia pare din ce în ce mai „obosită” în Ucraina, iar generalul Stephen Townsend, şeful Comandamentului Africa al SUA susţine că, în lupta cu forţele Kievului, Moscova a ajuns să apeleze inclusiv la trupe angrenate iniţial în teatre de operaţii din Africa.

„Am văzut că (gruparea de mercenari controlată de Kremlin-n.red.) Wagner a retras o parte din membrii săi de pe continentul african, chemându-i să lupte în Ucraina”, a declarat generalul Townsend, conform adevarul.ro.

Retragerea acestora are loc mai ales din Libia, unde luptătorii Wagner au reprezentat o forţă destabilizatoare pentru o perioadă lungă de timp.

FOTO. Disperare la Moscova. Putin și-a a dus mercenarii din Africa și i-a trimis în Ucraina 5

Observaţia generalului vine la puţin timp după ce armata britanică a transmis că luptătorii Wagner din Ucraina au preluat noi roluri în ofensiva ruşilor din estul ţării, schimbarea de strategie sugerând că fosta Armată Roşie duce lipsa unor forţe credibile pe frontul din Ucraina.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a transmis pe Twitter că luptătorii privaţi operează acum „într-un mod similar cu unităţile normale ale armatei” şi „în coordonare” cu armata rusă.

FOTO. Disperare la Moscova. Putin și-a a dus mercenarii din Africa și i-a trimis în Ucraina 6

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.