Fotbalistul Răzvan Marin s-a transferat la Ajax. ”Nu pot descrie în cuvinte” 1
Ultima Ora Sport

Fotbalistul Răzvan Marin s-a transferat la Ajax. ”Nu pot descrie în cuvinte”

Răzvan Marin (22 de ani) a vorbit la cald despre transferul la Ajax, pentru Telekom Sport, spunând că este unul dintre cele mai fericite momente din viaţa sa.

Răzvan spune că lucrurile erau lămurite de circa o lună: „Nu ştiu dacă este neapărat o sărbătoare. Eu mă simt fericit, am semnat cu o echipă mare din Europa. E un sentiment care nu poate fi descris în cuvinte, e ceva special. Astăzi a fost una dintre cele mai fericite momente din viaţa mea. Mă văzusem mai demult cu antrenorul, lucrurile erau de vreo lună şi ceva încheiate. Eu am mai fost o dată la Amsterdam să vorbesc cu antrenorul. Vă daţi seama, mi-a explicat toate planurile de viitor pe care le are cu mine şi cu echipa. Din ceea ce mi-a spus, mai departe, dacă voi munci şi voi fi serios, se va baza pe mine.

Este talentatul dat de tata, dar mama m-a ajutat foarte mult până acum, pentru că ea a stat după mine tot timpul. Când eram la Bucureşti, la Proluceafărul, ea mă lua de la şcoală, ea mă ducea la antrenamente. (n.r dacă a vorbit cu antrenorul despre sistem) E posibil să fie 4-3-3, e posibil să fie 4-2-3-1. Probabil că vor mai veni jucători. Din ce am înţeles, vor mai pleca încă 2-3 jucători. Vom vedea.

Normal că acum voi avea concurenţă mai mare. Dar concurenţa te face mai bună. Dacă nu ai avea concurenţă şi ai fi sigur că eşti titular, ai mai lăsa de la tine. Dar dacă ai concurenţă, tragi tare. Am ales Ajax pentru că este un club important. Ştie toată lumea că Ajax produce tot timpul jucători de valoare şi vinde doar la echipe mari”, a spus Răzvan Marin, conform sursei citate.

Răzvan Marin a semnat un contract valabil pe cinci ani cu Ajax Amsterdam. Până în vară, Marin va rămâne la Standard Liege, echipă cu care se află în lupta pentru titlu în Belgia. Suma de transfer se ridică la 12.5 milioane de euro. FC Viitorul a păstrat 20% dintr-un eventual transfer al lui Răzvan Marin, după ce l-a cedat la Standard Liege, astfel că Gheorghe Hagi va primi 2.4 milioane de euro de pe urma afacerii.

Marin a ajuns în 2017 la Standard Liege, fiind vândut de FC Viitorul în schimbul sumei de două milioane de euro. De atunci, Marin a strâns 96 de meciuri, 14 goluri şi 21 assist-uri. Mijlocaşul român este unul dintre cei mai bine cotaţi tricolori: Transfermarkt indică o cotă de piaţă de 9 milioane de euro pentru Răzvan Marin. De când e la Standard Liege, românul a câştigat o Cupă a Belgiei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.