Fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dă ochii cu procurorii DNA! Acuzat că a lut 800.000 de dolari mită 3
Justiție Ultima Ora

Fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dă ochii cu procurorii DNA! Acuzat că a lut 800.000 de dolari mită

Fostul președinte al Senatului, Călin Popoescu Tăriceanu este așteptat joi, la DNA, unde trebuie să răspundă acuzațiilor aduse.

Tăriceanu este acuzat că, în perioada 2007-2009, când era prim-ministru a luat 800.000 de dolari, mită,pentru a face trafic de influență, din poziția în care se afla.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a transmis miercuri procurorului general Gabriela Scutea cererea de urmărire penală încuviinţată de preşedintele Klaus Iohannis privind începerea urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu.

„Ministrul Justiţiei i-a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea de urmărire penală formulată de preşedintele României privindu-l pe Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, fost prim-ministru, pentru faptele ce fac obiectul dosarului nr. 668/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie.

Cererea a fost transmisă în temeiul art. 109 alin. 2 teza întâi din Constituţia României, republicată, precum şi al art. 12, art. 18 şi art. 19 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, informează Ministerul Justiţiei.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii