VIDEO! Florin Cîțu prezintă documentul care îngroapă PSD! Olguța Vasilescu este terminată! 1
Ultima Ora Politic

VIDEO! Florin Cîțu prezintă documentul care îngroapă PSD! Olguța Vasilescu este terminată!

Florin Cîțu, ministrul liberal a Finanțelor, a prezentat, marți, un document ce demonstrează că, în ciuda discursului public, și PSD știa că bugetul de stat nu poate suporta o majorare a punctului de pensie cu 40%.

Eugen Teodorovici, atunci șef la Finanțe, ceruse „să se evite angajarea de cheltuieli suplimentare” și „reanalizarea calendarului” de implementare a Legii pensiilor pe care tot PSD-iștii o întocmiseră.

Marți, ministrul Florin Cîțu a anunțat că are în posesie un document aprobat de fosta guvernare social-democrată, prin care aceasta practic recunoștea că pensiile nu pot fi crescute decât eșalonat.

„Guvernul PSD a aprobat anul trecut o notă de informare prin care practic recunoştea că nu poate să crească pensiile decât eşalonat. Se propunea atunci o reeşalonare a pensiilor, pentru că nu îşi permiteau să facă deodată creșterea de 40%”, a declarat ministrul Finanțelor.

 

Cîțu a precizat că nici instituțiile internaționale nu puteau pricepe „cum poţi să-ţi arunci ţara şi finanţele în aer într-o situaţie limită”. A mai spus, de asemenea, că atunci când liberalii au ajuns la Palatul Victoria au găsit facturi neplătite de patru ani: „Erau trei miliarde de lei stoc pentru concediile medicale neplătite. Erau patru miliarde de lei la PNDL, era un miliard de lei la Start Up Nation. Toate acele facturi le-am plătit noi”.

„Prezint azi acest document. E momentul ca românii să ştie că PSD-iștii i-au minţit şi niciodată nu au avut de gând să crească pensiile cu suma pe care o promiteau”, a subliniat Florin Cîțu.

Potrivit notei de informare, reprezentanții FMI, ai agenţiilor de rating și ai Comisiei Europene și-au manifestat „îngrijorarea cu privire la capacitatea autorităţilor de a asigura respectarea ţintei de deficit”, care atunci era de 3%. Izbucnirea epidemiei de coronavirus a determinat, însă, Bruxellesul să suspende aplicarea acestei reguli, pentru a da libertate statelor UE să pompeze câți bani vor în economiile puternic lovite de criza COVID-19.

Documentul mai arată că Eugen Teodorovici (PSD), la vremea aceea ministrul Finanțelor, cerea Guvernului „să se evite angajarea de cheltuieli suplimentare” și „reanalizarea calendarului” de implementare a Legii pensiilor.

 

Conferinșă de presă Iași

Conferință de presă

Publicată de Florin Cîţu pe Marţi, 8 septembrie 2020

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.