S-A ÎNCHIS: Vineri,  elevii nu merg la şcoală. Se suspendă cursurile îdin cauza gripei
Ultima Ora Social

Flăcări. Copiii riscă să moară în incendii în 4.000 de școli din România

Cazul ”Colectiv” se poate repeta în 4.000 de unități de învățământ din România. Aceste clădiri unde învață copiii nu au aviz ISU împotriva incendiilor în acest moment. 

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a evaluat situaţia şcolilor din punct de vedere al securităţii la incendiu. În urma unei analize, din 7.000 de clădiri care trebuie să deţină autorizaţie, 4.000 nu s-au conformat, scrie mediafax.ro.

“Precizăm că, la nivel naţional, din totalul celor 26.075 clădiri în care se desfăşoară activităţi didactice, 3.343 deţin autorizaţie de securitate la incendiu, iar 18.641 nu necesită acest act administrativ, întrucât au fost puse în funcţiune anterior introducerii obligaţiei legale de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu şi nu au suferit modificări constructive ulterioare. Un număr de 4.091 clădiri funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendii. Această categorie de construcţii cunoaşte cea mai mare dinamică, sub aspectul modificărilor constructive şi, implicit, a obţinerii avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu. Aspectul este susţinut prin faptul că, de la începutul anului 2018 şi până în prezent, la nivel naţional au fost emise 2.302 avize de securitate la incendiu pentru lucrări de construcţii noi şi lucrări de modificare la construcţiile existente, 615 dintre acestea fiind emise pentru clădiri care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu. Această situaţie se datorează, în principal, Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în care au fost incluse peste 900 de clădiri cu destinaţia de învăţământ, fiind emise un număr de 857 avize de securitate la incendiu pentru construcţiile cuprinse în acest program”, arată IGSU.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.